İzmir'de Türk genç Suriyeli genç tarafından bıçaklanarak öldürüldü, mültecilerin ev ve işyerleri hedef alındı

Suriyeli bir sığınmacı tarafından bıçaklanarak öldürülen Batuhan Parlak'ın annesi, "Cumhurbaşkanı benim halini görsün. Bu devletin başkanı bunları buradan alacak. Nasıl getirdiysen bunları buradan alıp götür" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

İzmir’in Torbalı İlçesinde dün gece 23.30 sıralarında çıkan kavgada, 19 yaşındaki Batuhan Parlak, Suriyeli bir sığınmacı tarafından göğsünden üç kez bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından mültecilere ait bir ev ateşe verildi, çok sayıda ev de taşlandı, Suriyeliler’in hurda toplamakta kullandığı araçlar da yakıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri grubu dağıtırken, bölgede olayların kontrol altına alındığı belirtildi. Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alıp olayın yaşandığı site ve çevresinde bekleyişini sürdürüyor. Polis yetkileri gerginliğin sürmesini beklemediklerini belirtti.

İzmir Valiliği zanlı M.A.’nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

30 Eylül 2021 tarihinde Torbalı ilçemizde, bir gencimizin Suriyeli bir şahıs tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda yakalanan şüpheli bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.  Bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi öldürülen vatandaşımızın kardeşine ve yakınlarına yönelik herhangi bir zor kullanma ve gözaltı işlemi yapılmamıştır. Bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Medyascope'dan Aytuğ Özçolak'ın haberine göre; öldürülen Batuhan Parlak'ın annesi ise, "Çocuğumu haince kalbinden bıçakladılar. Biz burada Suriyeliler’i istemiyoruz. Gecenin birinde Suriyeliler’i buradan götürdüler. Olan benim çocuğuma oldu. Cumhurbaşkanı benim halini görsün. Bu devletin başkanı bunları buradan alacak. Nasıl getirdiysen bunları buradan alıp götür" diye konuştu.

Görgü tanığı konuştu

İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı ise yaşayanları şöyle anlattı:

Ben balkonda oturuyordum. Mahallemizin çocuğu Batuhan’ı gördüm. Daha sonra Suriyeli genç geldi ve argo bir tabir kullanıp, bağırarak ‘İyi akşamlar’ dedi. Batuhan da küfür etmemesini söyledi. Bunun üzerine Suriyeli tekrar küfür etti. Bu şekilde tartışma alevlendi ve yumruklaşma başladı. Batuhan kendini savunmak için tekme atınca Suriyeli arka cebinden bıçak çıkardı ve Batuhan’ın göğsüne üç kez sapladı ve ardından hemen kaçtı. Ben hayatımda böyle kan görmedim. Tampon yaptık, bir süre sonra nefes alamamaya başladı. Ambulansı aradık ve bir saat gelmedi. Çocuk ellerimde gitti.

 

 

 

Medyascope

 

 

 

 

 

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU