Akif Beki: "İktidar kaybetse bırakır mı?"

"Millet kime bırakmanızı isterse bal gibi ona bırakırsınız, başka çaresi yok, kıvranmak nafile"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AK Parti’nin kaybetmesi durumunda iktidarı muhalefete bırakıp bırakmayacağına yönelik tartışmayı kaleme aldı.

Beki, bugünkü yazısında 2019’da yapılan yerel seçimleri hatırlatarak şunları söyledi:

2019'da İstanbul ve Ankara'yı kaybedince AK Parti, belediyeleri ister istemez muhalefete bırakmadı mı? Evet, İstanbul'da ikiletti, ikiletmeden devretmedi. Ama daha ağır bir yenilgiden sonra da olsa belediyeyi devretti mi, etti. Sandıkta değişimin vakti gelip çattı mı, önünde kimse duramaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti’nin iktidarı kazandığı 2002 yılında da benzer sorular sorulduğunu ifade eden Beki, “Sandığı hazmedememenin, hazımsızlık çeken muhalefete bir faydası görülmedi. Son 20 yıl ortada” dedi.

Beki, şöyle yazdı:

Millet kime bırakmanızı isterse bal gibi ona bırakırsınız, başka çaresi yok, kıvranmak nafile. Yine de iktidardan emin olmayanlar var, "Bunlar kaybetse de bırakmaz" diyebiliyorlar. Oysa bu havayı dağıtmak yerine yayacak söylemler, en çok iktidara zarar verir. Sandıkla gelmeyi bilip sandıkla gitmeye direnecek bir siyasi parti, millet iradesine tehdit olarak algılanmaz mı?

Demokrasinin nimetlerinden yararlanıp aynı imkanı muhalefete tanımama ihtimali, iktidarın çoğu taraftarını dahi ürkütür, halkta tehlike zilleri çaldırır. "İktidar AK Parti'ye bırakılır mı"dan "AK Parti iktidarı bırakır mı"ya nasıl gelindi, bunu düşünsünler derim. İktidarı AK Parti'ye kaybedenler, 'bırakılır mı' diye diye önce ahlaki ve demokratik meşruiyeti kaybetmişti, o da unutulmasın!

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU