Fas’ta seçmenleri etkilemek için para dağıtılmasını önleme çağrısı

Fas’ta seçim kampanyaları dün sabah başladı. Birçok siyasi parti adayı programlarını tanıtmak için basın toplantısı düzenledi

İlerleme ve Sosyalizm Partisi Genel Sekreteri Nebil Ben Abdullah. (Şarku’l Avsat)

Fas muhalefetinin önde gelen partilerinden Fas İlerleme ve Sosyalizm Partisi’nin Genel Sekreteri Nebil Ben Abdullah, 8 Eylül'de yapılacak genel seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada partisinin nitelikli kadın ve erkek adaylarla kararlı ve güçlü bir şekilde seçimlere gittiğini söyledi. Abdullah,  seçmenleri kazanmak için paranın nasıl kullanılacağını bilen bazı çevrelere karşı demokrasinin fikir ve ilkelerini savunduklarını dile getirdi.

Abdullah, Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Sekreteri Sadeddin el-Osmani, Özgünlük ve Modernite Partisi (PAM) adayı Mehdi Bensaid’in yanı sıra Sosyalist Birliği adayı Bedr el Vezani ve diğer isimlerle birlikte Rabat’taki Muhit seçim bölgesinden seçimlere giriyor.

Abdullah açıklamasında, vatandaşları seçimlere katılmaya çağıran ve yolsuzlukla yüzleşmeye teşvik eden söylem nedeniyle seçimlere katılmaya karar verdiğini ancak mücadeleye girmediğini aktardı.

Abdullah, destekçilerinin yanında yaptığı açıklamada partisinin yapılacak genel seçimlerde 92 bölgenin tümünde var olacağını vurgulayarak kadınlar için belirlenen 12 bölgeye dikkat çekti. Genel Sekreter açıklamasında seçim sürecini olumsuz etkileyenleri yenmek için vatandaşların oylarına güvendiklerini belirterek seçmenleri parayla kandıranlar olduğuna işaret etti. “Gençlerin siyasete ve politikacılara olan öfkesine rağmen ciddi ve ciddi olmayan politikacılar arasında bir ayrım yapılmalı” diyerek partisinin seçimleri kazanmaya kararlı bir şekilde vatandaş ve medyanın desteğine güvendiğini kaydetti. Yetkili, Rabat seçim bölgesi için tahsis edilen dört sandalyeden birini almaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Fas’ta seçim kampanyaları dün sabah başladı. Birçok siyasi parti adayı programlarını tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

PJD dün akşam pandemi sebebiyle tam anlamıyla hazırlanamayan seçim programını açıkladı. Halk Hareketi Partisi de seçim programını Sale kentindeki bir seçim mitinginde tanıttı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU