Afganistan'dan tahliye edilen ilk TSK kafilesini taşıyan uçak Ankara'da

Bakan Akar: İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz

Fotoğraf: AA

Afganistan'dan tahliye edilen Türk askerlerini taşıyan uçak, saat 11.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesine yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Mehmetçiğin tahliyesine başlandı. İlk olarak Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla Kabil'den Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, daha sonra buradan Türk Hava Yollarının TK 6889 seferiyle Ankara'ya hareket etti. İçinde 345 yolcunun bulunduğu uçak, saat 11.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk askeri 16 Ocak 2002’den beri Afganistan’da görev yapıyor.

Akar'dan açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin olarak şunları söyledi:

Havaalanında olağan dışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir. Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir.

Çelik: Türkiye, Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edecektir

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇÇelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Afganistan'da görev yapan, dost ve kardeş Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sunan Silahlı Kuvvetlerin bir görevi daha başarıyla yerine getirdiğini, kahraman askerleri kutladığını bildirdi.

Çelik, "Bu kapsamda 6 yıldır sürdürdüğümüz Kabil Havaalanı misyonunda görev yapan askerlerimiz vatanımıza dönüyor. Türkiye, Afgan halkı istediği sürece yanlarında olmaya devam edecektir. Türkiye güvenilir bir dost, kardeş ve müttefiktir ifadesini kullandı.

Azerbaycan askerleri de döndü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görev yapan Azerbaycan askerlerinin Afganistan'dan ayrıldığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, 120 Azerbaycan askerinin, Afganistan'dan ayrılarak hava yoluyla Türkiye'ye gittikleri belirtildi.

Azerbaycan askerlerine ait silah ve teçhizatın da Ankara'ya ulaştığı kaydedildi. Askerlerinin kısa zamanda ülkeye dönecekleri bildirildi. Azerbaycan askerleri, Türk askerleriyle Kabil'deki havalimanının güvenliğini sağlıyordu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU