Dışişleri Bakanlığı: Talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değil

Bakanlıktan, "Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yapıldı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye’ye atıf yapılması hakkında açıklama yaptı.

“Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denilen açıklamada “Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır” denildi.

Bakanlık bu yönde bir talep iletilse dahi, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık’a Savunma Bakanı Ben Wallace, ülkesinin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı yaptığını belirtmişti.

BBC Türkçe'nin The Mail on Sunday gazetesine dayandırdığı habere göre bugün yayımlanan bir makalesinde Wallace, planın detaylarına yer vermemişti.

Wallace ayrıca ABD'nin Afganistan'ı terk etmek için son tarihi olan 31 Ağustos'tan önce 'hiçbir ülkenin tahliyelerini tamamlayamayacağını' ifade etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU