57 Afrikalı göçmen İspanya'daki Melilla yerleşim bölgesine girdi

Daha iyi yaşa koşulları umuduyla AB ülkelerine ulaşmak için kaçak yollardan sınırları geçiyorlar

İspanya'nın Melilla yerleşim bölgesinden ayrılan Sahra altı göçmenler kutlama yapıyor (AFP)

İspanyol yetkililer, Afrika’nın Sahra altı bölgesinden gelen 50'den fazla göçmenin Salı sabahı komşu Fas'tan İspanya'nın Melilla yerleşim bölgesine girdiğini bildirdiler.

Melilla'daki İspanyol hükümet heyetinin bildirdiğine göre sabah saat beş civarında Melilla ile Fas toprakları arasındaki sınır hattını belirleyen çitlere tırmanarak geçmeye çalışan 150'den fazla kişiden 57’si İspanya'ya girmeyi başardı.

Bir aydan kısa bir süre önce, 22 Temmuz'da 200'den fazla göçmen Fas’tan Melilla'ya girmeyi başarmıştı. Bu, son yıllarda İspanya’ya giren en kalabalık gruptu.

İspanya'nın Ceuta ve Melilla bölgeleri, Afrika ve Avrupa arasındaki tek kara sınırını temsil ediyor ve göçmenler daha iyi yaşam koşulları için Avrupa Birliği'ne ulaşma umuduyla sık sık yasadışı yollardan bu bölgeye girmeye çalışıyorlar.

Üç ay önce 17 ve 18 Mayıs'ta Fas polisinin sınır kontrollerini kolaylaştırmasından yararlanan çoğu genç yaşlardaki Faslı 10 binden fazla göçmen Ceuta’ya girmişti. Çoğu kısa bir süre sonra Fas'a geri döndü, ancak hala bin kadarı reşit olmayan yaklaşık 2 bin 500 göçmen var.

Bu istisnai olay, İspanya'nın Polisario Cephesi'nde Sahravi ayrılıkçılarının liderini kabul etmesinden kaynaklanan Madrid ve Rabat arasındaki büyük bir diplomatik kriz bağlamında ortaya çıktı.

Sonra Haziran ayında Cezayir'e gitmek için İspanya'dan ayrılsa da bu olay Madrid ve Rabat arasındaki ilişkileri etkiledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Esma Gül Kar

https://www.independentarabia.com/node/251426

DAHA FAZLA HABER OKU