MENA Konferansı'nda konuşan Perinçek: ABD-İsrail tehditlerine karşı birleşelim

"Atlantik uygarlığının sonu gözükmüştür. Asya’dan yeni bir uygarlık yükseliyor"

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Suudi Arabistan Krallığı Kral Faysal Araştırma ve İslami Araştırmalar Merkezi Başkanı Majesteleri Prens Turki Bin Faisal Bin Abdulaziz Al Suad adına düzenlenen MENA Konferansı'na Türkiye’den tek davetli olarak katıldı.

Perinçek, burada yaptığı konuşmada ABD'nin Türkiye'yi kuşattığını öne sürdü ve şunları söyledi:

ABD’nin sözde “Kürdistan” ve sözde “Doğu Türkistan” girişimlerinin aynı planın parçası olduğunu saptamak ufkumuzu açacaktır. Bu iki girişim, Çin’i dünya ile buluşturan Kuşak Yol Girişimi’ni kesiyor. Yine Doğu Akdeniz, Kuşak Yol’un Akdeniz güzergâhı üzerindedir. ABD’nin açtığı geniş cephe, ABD yenilgisinin zeminini oluşturuyor. Biz bu geniş cephede bulunan ülkeler, insanlık cephesinin her mevzisinde birlikte olmak göreviyle karşı karşıyayız... ABD’nin ihtirasları ile gücü arasında büyük bir uyumsuzluk var. Bu fırsatı ancak birleşerek ve cephemizi ortak tehditlere dönerek hayata geçirebiliriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"ABD-İsrail tehdidine karşı" işbirliği çağrısı yapan Perinçek şunları ifade etti:

Bu bağlamda Sempozyumumuzun karar tasarısında şu maddelerin de yer almasını öneriyoruz: İsrail’in ABD güdümlü saldırılarına karşı bütün olanaklarımızla Filistin Devletinin ve halkının yanındayız. Toprakları bütünleşmiş, başkenti Kudüs olan, sınırları Filistin milleti tarafından belirlenecek, bağımsız Filistin Devleti, bölge barışının güvencesi olacaktır.

ABD’nin terör örgütleri aracılığıyla yürüttüğü “Kürdistan” ve “Doğu Türkistan” girişimlerine karşı Türkiye’nin, Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. PKK, FETÖ ve Doğu Türkistan İslamî Partisi gibi terör örgütlerinin temizlenmesi bütün bölge ülkelerinin yararınadır.

Barışı ve gelişmeyi tehdit eden ABD ve NATO üslerinin tasfiye edilmesi ve terör örgütlerinin temizlenmesi için işbirliği ve dayanışmada kararlıyız.

Libya’nın toprak bütünlüğünün sağlanması, Doğu Akdeniz’de güvenliğin önemli bir unsurudur. Libya petrolleri Libya halkınındır.

Kuzey Afrika, Batı Asya ve bütünüyle Asya ülkelerine yönelik yaptırım ve ambargoların kaldırılmasına omuz vermek, bütün bölge ülkelerinin ortak görevidir.

ABD’nin özellikle petrol üreten ülkelere ve bütün dünya ülkelerine karşı haraç sistemi olan Dolar Saltanatının yıkılması ve ticaretin serbestçe millî paralarla yapılmasına yönelik uygulamaları destekliyoruz.

ABD’nin hepimizi hedef alan tehditleri başarıya ulaşamayacaktır. ABD, Batı Asya’da ve en son Afganistan’da yenilmiştir, Doğu Akdeniz’de ve Pasifik’te de yenilecektir.

Atlantik uygarlığının sonu gözükmüştür. Asya’dan yeni bir uygarlık yükseliyor. Biz Asyalılar ve Afrikalı ve Güney Amerikalılar, yükselen yeni uygarlığın kurucuları olmak gibi tarihsel bir görev üstlenmiş bulunuyoruz.

Yükselen Asya uygarlığı, Corona Virüs salgınına karşı mücadele tecrübelerinin de gösterdiği üzere, devletlerin bağımsızlığı, hümanizm, kamuculuk, elseverlik, kardeşlik, özgürlük ve barışçılık gibi insanlık değerlerini hayata geçirecektir.

Türkiye ve Çin’in Kovid-19 salgınına karşı dayanışma ve işbirliği, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açtı. Türkiye Batıdan gelen bütün baskılara karşı Çin aşısını tercih etti. Sağlık Bakanlığımız, Çin aşısına karşı yürütülen entrikalara itibar etmedi.

 

Aydınlık

DAHA FAZLA HABER OKU