Demirtaş: Partim ve halkımız bana ne görev verirse severek yapmaya hazırım. Buna Cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil

Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil her göreve hazır olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Beş yıldır cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin görev vermesi halinde cumhurbaşkanlığı adaylığı dahil her göreve hazır olduğunu söyledi.

Demirtaş Gazete Duvar'dan İrfan Aktaş'a konuştu.

"Seçim ittifaklarıyla ilgili sizinle farklı kesimlerin temasları, görüşme talepleri oluyor mu?" sorusuna olumsuz yanıt veren Demirtaş, "Hayır, bu konuda ne bir görüşme ne de bir görüşme talebi oldu. Zaten benim ittifakla ilgili görüşme yapma yetkim de yok. Bu yetki sadece HDP Parti Meclisi'ndedir" diye konuştu.

"Partimiz ne görev verirse hazırım"

AK Parti'nin son bir sene içinde bazı heyetler üzerinden "Kürt hareketiyle" temas kurduğu fakat bu sürecin ilerlemediği iddiası hatırlatılarak "Siz böyle bir süreçten haberdar mısınız? Sizce AKP giderayak tekrar Kürtlere yanaşmaya mı çalışıyor?" sorusuna ise Demirtaş şu ifadelerle yanıt verdi:

Bu tür haberlerin çoğu spekülatif düzeyde kaldı. Benim duyduğum somut hiçbir şey yok. Her partinin, Kürtler dahil bütün seçmenlere yanaşması da normaldir. Bunda yadırganacak bir şey yok. Önemli olan o seçmenlerin nasıl tavır gösterecekleridir. Bunu da sandıkta hep birlikte göreceğiz.

Demirtaş, partisinin görev vermesi halinde cumhurbaşkanı aday olup olmayacağını ise "Partim ve halkımız bana ne görev verirse severek ve onurla yapmaya hazırım. Buna Cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil" sözleriyle yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgen'e yanıt

Kars eski belediye başkanı Ayhan Bilgen Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya yaptığı açıklamalarda "HDP Eş Genel Başkanı olmanıza Demirtaş mı engel oldu?” sorusuna "Cevap vermek HDP yönetiminin takdiri olmalıdır ya da Demirtaş’ın tercihi olmalıdır” yanıtı vermişti.

Bilgen'in açıklamaları hatırlatılarak "Bazı değerlendirmelere göre birileri HDP’yi bölmek veya parti içi ihtilaflar yaratmak istiyor. Bazı değerlendirmeler ise HDP’nin kendi içindeki muhafazakâr kesimlere yeteri kadar alan açmadığından bu tür sorunların yaşandığı yönünde. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmak ister misiniz?" sorusuna ise Demirtaş, "Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor zaten. Benim herhangi bir açıklama yapmama gerek yok" diye yanıtladı.

 

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU