Şiddet ve kadın cinayeti davalarını üstlenerek ünlenen avukat hakkında iddia: Sevgilisini darp etti

Şikayetle ortaya çıkan şiddet vakasında üç kişinin tanık olarak ifadesine başvuruldu. Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız Yıldırım, telefonlarına ve mesajlarına cevap vermedi

Görsel: Twitter

Ankara'da lüks bir plazanın 20. katından atılarak öldürülen Şule Çet davasında adını duyuran avukat Umur Yıldırım'ın, sevgilisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı. 

Ayrılıktan sonra şiddet

Edinilen bilgilere göre kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri gibi Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen davalarda görev alan ve bu konuda sosyal medyada da ünlenen avukat Yıldırım'ın, 10 yıl süreyle birliktelik yaşadığı P.S.'yi darp etti.

Avukat Yıldırım, birlikte yaşadığı ve bir süre önce ayrıldığı, ayrılıktan sonra gerçekleştirdikleri buluşmada sevgilisine şiddet uyguladığı ileri sürüldü.

avukat umur yıldırım.jpg
Avukat Umur Yıldırım / Fotoğraf: Twitter


Şikayetle ortaya çıktı, üç tanık var

Mağdur kadın bunun üzerine Umur Yıldırım'dan şikayetçi oldu.

P.S., poliste verdiği ifadede şunları söyledi: 

"Umur Yıldırım ile 10 yıldır sevgiliyiz. Yaklaşık 1 yıldır ortak ikamette yaşadık. Yıldırım'la tartışmalar neticesinde ayrılmaya karar verdik. Ayrı ikametlerde yaşamaya başladık. Yıldırım bu durumu kabullenmekte zorlandı. Kendisi, arkadaşımla yaşadığım ikamete 28 Temmuz'da gelerek konuşmak istediğini söyledi. Arkadaşım bizi yalnız bıraktı, konuşmaya başladık. Sonrasında tartışmaya başladık. Tartışma sırasında kendisi beni darp etti. Şikayetçiyim ve davacıyım."

Olayla ilgili üç tanığın ifadesine başvuruldu. 

Tanıklardan R.T., mağdur P.S. ve Yıldırım'ın arkadaşlarını olduğunu, aralarını düzeltmeleri için konuştukları esnada tartıştıklarını ve P.S.'nin odadan çıktığı esnada Yıldırım'a sinkaflı söz kullandığını, bunun üzerine de Yıldırım'ın P.S.'yi darp ettiğini belirtti. 

 

uy ifade.PNG
Müşteki ve tanıklar karakolda ifade verdi / Görsel: Independent Türkçe


Diğer tanıklar K.E. ve E.Y. de R.T.'nin verdiği ifadesini doğruladı.

Bunun üzerine Umur Yıldırım karakola çağrıldı.

Avukat Yıldırım, karakolda polise ifade vermeyeceğini beyan etti ve ifadesini savcılık aşamasında vereceğini belirtti.

Yanıt vermedi

Independent Türkçe'nin konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığı Yıldırım, telefonlarına ve mesajlarına yanıt vermedi. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU