Mudanya Belediye Başkanı: Suriyeliler insan gibi olduktan sonra sahile gelebilir

Suriyelilere sahil yasağı koyduğu söylenen Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, ırkçılık suçlamasını reddediyor: Suriyeliler insan olduktan sonra sahile gelebilir. Şu anda kurallara uyanlar girebiliyor

Fotoğraf: AA

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaz aylarında tatilcilerle birlikte Suriyeli yoğunluğu da artıyor. Dün, Mudanya Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Mudanya sahilindeki Suriyelilere ait çadır ve eşyalara el koyarak sahil şeridinden çıkardı. Bu işlem yapılırken sahile hiçbir Suriyeli alınmadı. 

Talimatı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz verdi. Türkyılmaz'a tepki gösterenler kadar destek verenler de vardı. 

Independent Türkçe çok tartışılan talimatı veren belediye başkanı Türkyılmaz'la konuştu.
 

Hayri Türkyılmaz.jpg
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz / Fotoğraf: Facebook

 

"Kendi İnsanımız tarafından hoş görülen bir yaşam tarzı değil"

Türkyılmaz, Suriyeli sığınmacıların Mudanya sahiline at, deve ve eşeklerle geldiğini söyledi: 

Göbek açık, kadınlar kara çarşaflı böyle rezil bir şekilde yaşam tarzı. Bu tarz kendi insanımız tarafından da hoş görülen bir tarz değil. Dediğimiz şey gayet basit. Kimsenin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamamalı. Herkes tamam yaşasın ama buradaki kurallarımıza da diğer insanların haklarına da saygı göstersinler."

Haberin çarpıtıldığını ve ırkçılık temeline oturtulmaya çalışıldığını öne süren Türkyılmaz "ırkçılık" suçlamasını reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kurallara uyan gelebilir"

Suriyeliler için, "İnsan gibi olduktan, kimseyi rahatsız etmedikten sonra sahile gelebilirler" diyen Türkyılmaz, şu anda da "kurallara uyan" Suriyelilerin sahile gelebildiğini söyledi.

Türkyılmaz şöyle konuştu:

Atlarla, develerle, eşeklerle yaşam olmaz. Don-atlet olmaz. Erkekler cıbıldak bir şekilde, kadınların kapkara bir şekilde bir yaşam tarzı var. Tamam kapkara giyinsin, giyimine-kuşamına da bir şey demiyoruz ama bir adap var. Çadırlar kaldırıldı, başkalarına yaşam hakkı verildi. Görseniz zaten yayılmışlar, başkalarının girmesi mümkün değil. Siz gitmezsiniz. Kendiniz dahi olsanız girmezsiniz. Bunlara çekidüzen verildi. Olması gereken de bu zaten. Başkalarının rahatını bozmaya kimsenin hakkı yok. Özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzü kısıtlayamaz. Benim özgürlüğüm de sizin özgürlüğünüzü kısıtlamamalı. Bu görsel anlamda, gürültü anlamında her anlamda yorumlanabilir. Bizim söylemek istediğimiz de bu."

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU