Sezgin Baran Korkmaz bugün Avusturya'da hakim karşısına çıkıyor

Sezgin Baran Korkmaz'ın bugün çıktığı mahkemede, 14 günlük gözaltının devam edip etmeyeceğine karar verilecek

Fotoğraf: Twitter

ABD’deki kara para aklama soruşturması nedeniyle “yakalama” ve “iade” talebiyle Avusturya’da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bugün Wels şehrinde hakim karşısına çıkacak.

Duruşmada Korkmaz'ın gözaltının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir karar verilecek, iade konusu ise üst mahkemede daha sonra değerlendirilecek. Korkmaz'ın iadesini hem ABD hem de Türkiye istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı, 21 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde Korkmaz hakkında, "kara para aklamak ve yargıyı engellemek" suçlamalarıyla dava açıldığını duyurmuştu. 

Korkmaz, ABD'de kara para aklamakla suçlanıyor. Utah eyaletinin Başsavcı Vekili Andrea Martinez tarafından hazırlanan iddianamede, Korkmaz'ın Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen adlı kişilerce yönetilen bir şebekenin ABD Hazinesi'ni dolandırarak elde ettiği 470 milyon doların yaklaşık 133 milyonunu akladığı ileri sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye iadesini istemişti

Türkiye de Avusutruya makamlarından Korkmaz'ın iadesini istiyor. Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı dosyanın Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği açıklanmıştı.

Avusturya yargısı, Korkmaz'ın, "ABD'ye iade talebinin görüşülmesi için" 5 Temmuz'a kadar tutuklu kalmasını kararlaştırdı.

Korkmaz'ın avukatları ise hakkında Türkiye'de de kara para aklama davası görülen ve iadesi talep edilen müvekkillerinin Türkiye'de yargılanmak istediğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU