Sosyal medyada “Sedat Peker yakalandı” iddiası… Avukatı ve ‘danışmanı’ndan gazetecilere açıklama

Gazeteci Gürses’in avukatından aktardığı bilgilere göre Peker’e yönelik bir operasyon gerçekleşmedi. Kendisini Peker’in danışmanı olarak tanıtan Olur ise gazeteci Pehlivan’a “Peker’in Dubaili yetkililerin tarafından görüşmeye davet edildiğini” söyledi

Fotoğraf: AA

Sosyal medyada organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in yakalandığı iddia edildi

İddiaya göre Türk güvenlik güçleri, Peker’e operasyon düzenledi.

Ancak buna ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini söyledi.

Gürses, avukatların anlattıklarına ilişkin şu aktarımı yaptı:

Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre; Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik bir operasyonda henüz bir gelişme yokmuş.

Emre Olur açıklamalarını Pehlivan aktardı

Gazeteci Barış Pehlivan ise Halk TV ekranlarında, “Kendisini Peker’in basın danışmanı olarak lanse eden” diyerek Emre Olur’un açıklamalarını aktardı.

Pehlivan şunları ifade etti:

Emre Olur’a ulaştım. İlk ulaştığımda bana şöyle bir iddiada bulundu. Bakın altını çiziyorum bu söyleyeceklerim hepsi birer iddia. Doğruluğu teyit edilmemiş bir iddia. İlk iddiası şuydu; ‘Ben geceden beri iletişim halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.’ Sonraki görüşmede ise şöyle bir bilgi verdi. Tekrar söylüyorum bu da bir iddiadır. Dedi ki; ‘Ben, nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o görüşme de konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor.’ Bakın bunların hepsi iddia. Altını çiziyorum teyit edilmemiş bilgiler. ‘Yanında telefonu yok, telefonu olmadığı için tweet ya da paylaşım yapamıyor. Ancak ben, ‘Bu bir gözaltıdır’ dedim. Gözaltında olmadığı iddiasında davet olduğu kelimesini kullanıyor. Genelde öyle kullanırlar. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını iddia ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını iddia ediyor Emre Olur. Tekrar ediyorum. Peker’e yakınlığını gizlemeyen kişidir Emre Olur. Özetle, ‘Şu an Türk yetkililer tarafından bir operasyona uğramadığına Dubaili yetkililer tarafından bir görüşme gerçekleştiği’ iddiasını benimle paylaştı.

"Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor"

Gazeteci Alişer Delek ise Olur ile görüşmesine ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Delek, Olur’un kendisine şunları aktardığını bildirdi:

Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar. Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu “daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi. TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor. Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.

Peker cephesinden ilk paylaşım

Emre Olur, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sayın Sedat Peker sağlıklı bir şekilde yaşadığı konutuna dönebilirse hepimiz sağlıklı ve net bilgiyi kendisinden alacağız” dedi.

“Elimizden gelen tek şey dua ederek süreci takip etmek” diyen Olur, “Unutmayın arkadaşlar; Yüce Allah’ın tuttuğunu kimse azat edemez!” ifadelerini kullandı.

Can Dündar: Hiç aklıma gelmezdi

Gazeteci Can Dündar, Peker'in kendisini geçmişte ölümle tehdit ettiğine yönelik bir manşeti paylaşarak, "Beni ölümle tehdit etmiş adamın ölümünden endişe edeceğim, hiç aklıma gelmezdi" paylaşımı yaptı.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU