CHP'li Ağbaba'dan "Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönemez" diyen AK Partili Turan'a yanıt

“AKP sözcüsü Grup Başkanvekili, Millet İttifakı'nın seçimi kazanacağını görmüş”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a “Parlamenter sisteme geçeceğiz” diye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Ekonomi Masası heyeti ile Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Ekonomi ve Esnaf masaları üyeleri ile bölgeyi gezdiklerini belirtti.

Ağbaba, ziyaret ettikleri illerde görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, "Maalesef işsizlik, yoksulluk had safhada. Bu bölge önemli bir yoksulluk sorunu yaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Solhan ilçesine gerçekleştirdikleri ziyarette esnafın, "Geçen yıl 85 liraya aldığımız yem bu yıl 185 liraya çıktı. 2 yıla kadar bu bölgede hayvancılık biter." dediğini ifade eden Ağbaba, bölgede hayvan beslemenin sorun haline geldiğini söyledi.

"Parlamenter sistemi bu ülkeye getireceğiz"

Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, "Aday kim olacak?", "Nasıl aday olacak?" şeklinde tartışmaların yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz ittifakımızı genişletmeye çalışacağız. İttifakımızla cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığımız takdirde parlamenter sisteme döneceğimizi taahhüt edeceğiz, ediyoruz, şimdiden söylüyoruz. AKP sözcüsü Grup Başkanvekili, Millet İttifakı'nın seçimi kazanacağını görmüş, 'Seçimi kazanacaklar ama parlamenter sisteme geçemeyecekler.' diyor. Parlamenter sisteme geçeceğiz. Türkiye'de yargı bağımsızlığını inşa edeceğiz. Adaleti tekrar bu topraklarda var edeceğiz. Herkesin, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını sağlayacağız. Parlamenter sistemi bu ülkeye getireceğiz"

HDP’ye açılan kapatma davası

HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin de Ağbaba, "Siyasete müdahale edilmesini yanlış buluyoruz. Partilerin kapatılmasını kabul etmiyoruz. Siyasi partilerin kapatılmasının demokrasiyle ilişkisi olmadığını söylüyoruz" görüşünü ifade etti.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2020 Avrupa Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında bu akşam İtalya ile karşılaşacağını hatırlatan Ağbaba, Milli Takım'a başarı diledi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU