Boğaziçililer çağrı yapmıştı... Kadıköy'de açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklandı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklu ya da ev hapsinde bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması için çağrı yapmıştı

Fotoğraf: Twitter @boundayanisma

Kadıköy Kaymakamlığı, bazı grupların İskele Meydanı'nda eylem çağrılarının olduğunu belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında idarelerinde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığını bildirdi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya yoluyla 1 Nisan saat 17.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanma çağrıları yaptıkları belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyelerini göz önünde bulundurarak 29 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, iller bazında ve ülke genelinde salgının seyri, vaka ve hasta sayılarındaki değişikliklere göre alınan kararlar doğrultusunda İstanbul'un, "Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller" arasında yer aldığına vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu itibarla ilçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri çağrı yapmıştı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu’yu rektör olarak atanmasını protesto ederken gözaltına alınan ve şu an tutuklu ya da ev hapsinde bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması için 1 Nisan’da saat 17.00’de Kadıköy İskele’de bir araya gelme çağrısı yapmıştı.

Öğrencilerin çağrısında "Özgürlüğümüzü, Arkadaşlarımızı, Kampüslerimizi almak için geliyoruz!!! 1 Nisan saat 17.00’de Kadıköy Rıhtım’da buluşuyoruz! #1NisandaBoykottayız" ifadeleri yer almıştı.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU