Bahçeli’nin “ücretli tetikçiler” dediği isimlerden açıklama: Lütfen artık bu tehlikeli yöntemi kullanmayın

Bahçeli’nin hedef aldığı isimlerden Sevilay Yılman, “Bir tweetiniz yüzünden insanları böyle korku sarması gerçekten anlaşılır gibi değil” dedi

Fotoğraf: Reuters

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ile gazeteciler Necdet Saraç, Şaban Sevinç, Ali Haydar Fırat, ve Sevilay Yılman'ı hedef aldı.

Bu isimler için ücretli tetikçiler, CHP’nin sözcüsü gibi suçlamalarda bulunan Bahçeli’ye yanıt veren gazetecilerden Sevilay Yılman, “Lütfen artık bu tehlikeli yöntemi kullanmayın” dedi.

Yılman şöyle devam etti:

Sayın Devlet Bahçeli, şahsımı hedef gösterdiğiniz bu tweet dolayısıyla telefonum susmuyor. Ailem başta olmak üzere eş dost arayıp; 'Dikkat et çünkü artık her an başına bir şey gelebilir' diyor. Bir tweetiniz yüzünden insanları böyle korku sarması gerçekten anlaşılır gibi değil.
Bir de çok tuhaf ama ne ekranda ne de yazımda 'erken seçim olacak' gibi bir ifadem asla olmadı. Tersini savundum hep! Çünkü yeni sistemde bunun kararının da Cumhurbaşkanı kararnamesi veya meclisin 4'te 3 çoğunluğu ile mümkün olduğunu iyi bilen bir gazeteciyim!
Ayrıca beni takip edenler kabul edeceklerdir: İktidara da muhalefete de gerektiğinde eleştirel yaklaşımı olan; iktidara ya da muhalefete kategorik yandaş ya da kategorik karşıt bir gazeteci değilim. Ya birileri yanlış bilgi vermiş benimle ilgili ya da siz isimleri karıştırdınız!
Ayrıca Sayın Bahçeli son yazdığımdan kategorik olarak iktidara karşıt olanları da hedefe koyabilirsiniz anlamı çıkarmayın sakın! Aman ha! Hiçbir gazeteciyi düşüncelerinden, yorumlarından dolayı hedef gösteremezsiniz! Hatırlatırım 1980’lerde değil 2021’lerdeyiz...
CHP sözcüsü değilim! Ama olabilirdim de...Kaldı ki var böyle meslektaşlarımız. CHP değil sadece AK Parti sözcüsü ve hatta MHP sözcülüğü yapan. Böyle olsalar bile hiçbir siyasinin o gazetecileri kitlesine hedef gösterme hakkı yoktur! Lütfen artık bu tehlikeli yöntemi kullanmayın.

Bayrakçı: Gurur duyarım

Bahçeli’nin söz konusu tweetine Bayrakçı, "Adımı birlikte andığınız arkadaşlarımla gurur duyarım. İnançları doğrultusunda konuşurlar” yanıtını vererek, “Biliniz ki ne TV kanallarından, ne de CHP’den hiçbirimiz maaş almayız, menfaat sağlamayız. Ve hatta yeri geldiğinde de muhalif partileri eleştiririz. Selam ve saygılarımla" dedi.

Bayrakçı'nın bu açıklamasını, hedef gösterilen bir diğer gazeteci Şaban Sevinç de paylaştı.

Fırat’tan Atatürk ve Mumcu paylaşımı

Fırat ise Twitter’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun fotoğraflarını paylaşarak, “İlk ve son sözümüzdür” notunu düştü.

Bahçeli Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Mesela, Necdet Saraç, Şaban Sevinç, Ali Haydar Fırat, Hakan Bayrakçı, Orhan Bursalı ve Sevilay Yılman’a varıncaya kadar farklı televizyon ekranlarda CHP’nin hem sözcülüğünü hem seçim kulisi yapan ücretli tetikçilere üzülüyorum, durmadan yırtınıp kendilerini paralıyorlar” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU