Akit gazetesi yazarlarından Hüseyin Öztürk, bazı siyasilerin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yük olduğunu” söyledi.
Öztürk, “Cumhurbaşkanına yük olan siyasiler ve eylemleri” başlıklı köşe yazısında isim vermeden Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasındaki tartışmaya değindi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Öztürk’ün yazısının ilgili kısmı şöyle:
Esas Reise yük olan siyasiler muhalefet değil, Ak Partide Reis’in yükünü almak için siyasete giren kendi insanlarımızdır. “İnsanlarımız” kelimesini bilerek kullanıyorum. Şahsım ve geniş ailem, Reis adına kuruluşundan bu yana Ak Partiye oy vermekteyiz. Reis iş başında kaldığı sürece de oy vermeye devam edeceğiz. Reis’in yükünü azaltmak ve kendisine yardımcı olsunlar diye oylarımızı alarak vekil ve belediye başkanı seçilenler, Reis’in hatırına seçildiklerini bilmeliler. Neyse sözü uzatmamalı. Yük olduğunu anlamayanlar için Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir özelliğini hatırlatalım. Reis, devlet ve millet birliğini ve bütünlüğünü bozan siyasiler ile malum medya organlarına şirin gözükerek, onlara malzeme olan siyasilerden hoşlanmaz. Geçelim.
Son günlerde Ayasofya Camii’nin baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın üzerinden bilinçli bir tartışma yürütülmekte. Hocamız ne demiş diye baktım. İlminin gereğini yerine getirmiş ve şunları söylemiş:
“Sözlerim kimsenin şahsına değil ‘Sen imamsın, namazını kıldır, başka bir şey söylemeye hakkın yok’ zihniyetine karşıdır. Evet, müminler kardeştir; ama birbirlerinin hukukunu korumalı ve birbirlerine saygı göstermelidir. Kardeşlerime sevgi ve hürmetim bakidir. Erkek için de kadın için de iyilik ve mutluluk ancak Allah’ın Kur’an’da bildirdiği inanç, ahlak ve hukuk esaslarına uymakla mümkündür. Bir araştırmacı ve akademisyen olarak otuz yıldır İslam’ı incelemem beni bu sonuca götürdü. İşim bunu insanlara anlatmak. Herkes işini yapsın”.
Ezcümle:
Ne insanlığa, ne İslam’a ne de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yük olmayalım, yükünü alalım. Bir de herkes ilmince amel etmeli.
Akit, Independent Türkçe