Muharrem İnce, Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrencilerle bir araya geldi

Siyasi parti liderlerine çağrıda bulunan İnce, "Çocuklar gerçekten demokratik taleplerini yerine getiriyorlar.Ben bütün siyasi parti temsilcilerini Boğaziçi Üniversitesi'ne davet ediyorum" dedi

"Memleket Hareketini" kuran Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilere, "Buraya fizik öğretmeni olarak geldim, siyasetçi kimliğimle gelmedim" diyen İnce, onların taleplerini dinlemek istediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsanoğlu var olduğu sürece demokrasi ve özgürlük mücadelesinin devam edeceğini söyleyen İnce, rektörlük seçimleriyle ilgili "90'lı yıllarda bile şöyle oluyordu. Hocalar 6 kişi seçiyordu, YÖK'e gidiyordu, onlar da 3'e indiriyordu. Cumhurbaşkanı da bu 3 kişiden birini atıyordu. Yani biz 40 yıl öncesinden bile geriye gittik. Bırak ileri gitmeyi geriye gittik" ifadelerini kullandı.

Siyasi parti liderlerine çağrıda bulunan Muharrem İnce şunları kaydetti:

Bütün siyasi partilere söylüyorum, çocuklar gerçekten demokratik taleplerini yerine getiriyorlar. Şuraya (Boğaziçi Üniversitesi) girdiğim andan itibaren herkes güler yüzlü. Ben bütün siyasi parti temsilcilerini Boğaziçi Üniversitesi'ne davet ediyorum" ifadelerini kullandı.  

İnce, daha sonra Boğaziçi Mezunlar Derneğini (BÜMED) ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı, akademisyenlerle sohbet etti.

İnce ayrıca, öğrencilerle birlikte çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından da paylaştı.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU