ABD'de siyahi adamın cenazesi, "sadece beyazlara özel olduğu için" mezarlığa kabul edilmedi

Ülkede bulunan Louisiana mezarlığı, sadece "beyaz kişilerin" cenazelerinin kabul edilmesi gerekçesiyle siyahi polis şefi yardımcısı Darrell Semien’in cenazesinin gömülmesine izin vermedi

Fotoğraf: Unsplash (arşiv)

Son yıllarda ABD'de siyahilere yönelik ırkçı yaklaşımlara bir yenisi daha eklendi.

Louisiana’da bulunan bir mezarlık, siyahi polis şefi yardımcısı Darrell Semien cenazesini “sadece beyazlar” alındığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Darrel Semien’in eşi Karla yaşadıklarını anlatarak, “Eşimin defnedilmesi için yer almak amacıyla Oaklin Springs mezarlığına gittim. Orada görevli bir kadın bana ‘mezarlığın yalnızca beyazlar için olduğunu’ söyleyerek nedeniyle satış yapmayacaklarını söyledi" diye konuştu.

Oaklin Springs mezarlığı “beyaz insan kalıntılarının gömülme hakkı” gerekçesiyle siyahi insanların gömülmediğini doğruladı.

Mezarlığın Yönetim Kurulu Başkanı H Creig Vizena yaşananları öğrendiğinde şaşırdığını ve aileden özür dileyerek mezarlıkta bir yer verilebileceğini söylediğini dile getirdi.

Aileye, satış yapmayan kadının 81 yaşında olduğunu aktaran Vizena, kadının görevine son verildiğini sözlerine ekledi.

Mezarlık, yaşayanların büyük bir çoğunluğunu siyahilerin oluşturduğu Louisiana’nın Allen Parish ilçesinde bulunuyor.

Öte yandan, Oaklin Springs mezarlığı yönetim kurulunun, sadece beyaz tenlilerin defnedilmesine ilişkin kararın kaldırılması için oylama yaptığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU