ESP Eş Genel Genel Başkanı Gümüştaş gözaltına alındı

İzmir merkezli düzenlenen operasyonda 48 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Evrensel

İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda, gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i gözaltına alındı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, “MLKP, TKP/ML, DSİH ve PKK/YPG”ye yönelik olduğu belirtilen İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Anadolu Ajansı’nın haberinde “operasyonda, 34'ü MLKP, 8'i DSİH, 1'i TKP/ML ve 8'i PKK/YPG terör örgütü üyesi olduğu” öne sürülen 51 şüpheliden 48'i gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, eski İzmir il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas, 2 avukat, 4 İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, Şemdinli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi ve öğretmen gibi meslek gruplarından kişilerin olduğu öğrenildi.


ETHA muhabiri gazeteci Pınar Gayıp'ın da gözaltında olduğu ifade edildi.

AA’nın haberinde şu iddialar yer aldı:

Operasyon kapsamında MLKP ile irtibat ve iltisakı tespit edildiği belirtilen ESP genel merkezi, İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı ilçe bürosu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) İstanbul il bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) İstanbul il bürosunda yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, örgüte ait olduğu değerlendirilen doküman ve 50 bin lira para ele geçirildi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU