İran Dışişleri Bakanı Zarif: Bölgedeki her türlü muhtemel maceracılıktan Washington yönetimi sorumludur

Zarif, ABD'yi "şüpheli ve şeytanca" adımlar atmakla suçladı

Fotoğraf: AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'yi "şüpheli ve şeytanca" adımlar atmakla suçlayarak, "Bölgedeki her türlü muhtemel maceracılıktan Washington yönetimi sorumludur" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Zarif, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan ile telefonda görüştü.

Zarif, Katarlı mevkidaşıyla ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldı. 

AA’nın aktardığına göre görüşmede, bölge ülkelerinin yabancıların müdahalesi olmadan güvenlik ve istikrara katkı sağlaması gerektiğine işaret eden Zarif, ABD'yi "şüpheli ve şeytanca" adımlar atmakla suçlayarak, "Bölgedeki her türlü muhtemel maceracılıktan Washington yönetimi sorumludur" ifadelerini kullandı.

Zarif, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ayvazyan ile yaptığı telefon görüşmesinde ise Karabağ'daki savaşın sona ermesinin bölge ülkeleri arasında çok yönlü iş birliğine zemin oluşturduğunu belirtti.

Washington yönetiminin siyasi ve ekonomik yaptırımları artırması nedeniyle zor günler yaşanan İran'da, son bir yılda meydana gelen olaylar krizleri derinleştirdi.

Ülke, ocak ayında Kasım Süleymani suikastını yaşarken, ABD aynı dönemde Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü listesine ekledi.

Kasım ayında ise İran’ın nükleer programından sorumlu Muhsin Fahrizade Tahran’da saldırı sonucu öldürüldü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU