Ceren Damar Şenel'in katilini savunmuştu... Ankara Barosu'ndan avukat Vahit Bıçak'a kınama cezası

Vahit Bıçak, duruşma esnasındaki söylemleri nedeniyle ceza aldı

Ankara Barosu, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada, sanık avukatı olan Vahit Bıçak'a, duruşma esnasındaki söylemleri nedeniyle "kınama" cezası verdi.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 21 Şubat'ta karara bağlanan, Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada, sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Bıçak'ın dosyasını görüştü.

Baro yönetimi, maktul Şenel ve ailesine yönelik mahkemedeki söylemlerinin "savunma sınırını aştığı" gerekçesiyle avukat Bıçak'a "kınama" cezası verdi.

Vahit Bıçak'ın avukatlığını yaptığı Şenel'in katili Hasan İsmail Hikmet, "kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Vahit Bıçak'ın, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada kullandığı ifadeler tepki çekmişti. Şenel ile sanık Hikmet'in ilişki yaşadığı iddiasında bulunan Bıçak, şunları söylemişti:

Maktule, danışmanlığını yürüttüğü öğrencisiyle ilişkiye girerek görevini istismar etmiştir. Maktule, ‘kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunma’ suçunu işlemiştir. Maktule, hayatta olsaydı bu suçtan yargılanabilirdi. Böylesine ağır bir suçun mağduru olmuş bir sanığın karşınızda olduğunu söylemek isterim. İlk cinsel saldırıdan sonra maktule baskılarını arttırmıştır. Sanığı okulda sıkıntıya sokacağını söyleyerek sanığı baskıya almıştır. Sanık, maktulenin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalmıştır.

Tükenmez Haber’den Necmi Şahin’e konuşan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar da Bıçak'ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

14 aylık bir hukuk mücadelesi verdik, adalet aradık bunun 7 ayı soruşturma sonraki 7 ayı da dava süreciyle geçti. Dava sürecinde ilk duruşmadan itibaren Vahit Bıçak’ın yaptıkları söyledikleri aleni bir şekilde kamuoyunun gözü önünde yaşandı. Yaptığı şey avukatlık değildi. Ölen kızımın hatırasına, namusuna dil uzattı. İffetimize, namusumuza laf etti. Ailemi aşağıladı, onurumuzu zedeledi. Onunla da yetinmedi beni tehdit etti. Bunların o kişinin yanına kalması mümkün değil. Bunların hesabını verecek. Bununla ilgili hazırlığımı yaptım, üzerinde çalışıyorum, hak ettiği cezayı alacak. Yaptığı şey avukatlık değil. Zaten bunu Barolar Birliği Başkanı da net şekilde ifade etti. Vahit Bıçak’ın yaptığı suçtur dedi. Bunu yanına bırakırsam kızıma nasıl hesap vereceğim?

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU