Aydınlık yazarı: AK Parti’nin kampa ihtiyacı var, Erdoğan’ın devreye girmesi zorunlu

"MHP ile Ak Parti arasında bazı sıkıntılar olduğu anlaşılıyor"

Fotoğraf: AA

Aydınlık yazarı İsmail Özçelik, AK Parti içerisinde son günlerde yaşanan gelişmelerin parti içerisinde bir kısmı tedirgin ettiğini söyledi. Partideki bir kısmında gelişmelerin arka planına dair bilgisi olmadığına dikkati çeken Özçelik, AK Parti’ye “kamp toplama” önerisinde bulundu.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında Ankara’da kulislerin çok hareketli olduğu u ifade etti ve şunları yazdı:

Ankara kulisleri çok hareketli. Ekonomide alınan kararlar Sonrasında yaşananlar… Biden’a yakın çevrelerin; Türkiye mesaisi… İç politikadaki gelişmeler… Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Alaattin Çakıcı’nın çıkışı; Bahçeli’nin bilgisi dahilinde mi, değil mi? Bülent Arınç’ın, Cemil Çiçek’in açıklamaları. İhsan Aslan’ın sözleri… Eş zamanlı mı, tesadüf mü? Çakıcı ve diğerleri; Birbiriyle bağlantılı mı? Bunlar konuşuluyor. Biz gazeteciler korona salgınına rağmen haber peşindeyiz. Neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz.

MHP ile AK Parti arasında bazı sıkıntılar olduğunu söyleyen Özçelik, şöyle yazdı:

Bazı sıkıntılar olduğu anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan; pazar günü durumu toparlamaya çalışsa da genel kanı, “sorun yaşandığı” şeklinde. Ankara kulislerinde; “Öncü mü, artçı mı?” sorusunun yanıtı tartışılıyor. Bülent Arınç’ın istifası sonrası; “MHP istifadan memnun. Krizi tırmandırmayacak. Kriz aşıldı” değerlendirmesi yapılıyor. Önce Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak sonra eski Meclis Başkanı Bülent Arınç. Peş peşe yaşanan istifalar Ak Parti’de tedirginlik yaratmış. Özellikle Anadolu’dan gelen milletvekilleri gelişmelerden habersiz. Bu nedenle de şaşkınlar. İl, ilçe örgütlerinde de benzer bir durumdan söz ediliyor. Kendi aralarında konuşmalarına bakılırsa partinin bir kampa ihtiyacı var. Erdoğan’ın devreye girmesi zorunlu gibi…

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU