DİSK üyelerine TBMM önünde polis müdahalesi

Kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine karşı TBMM önünde basın açıklaması yapmak isteyen DİSK üyelerine polis izin vermedi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için meclis binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu gruba müdahale ederek açıklama yapılmasına izin vermedi.

 

Müdahalenin ardınndan milletvekilleri Meclis kapısına gerek, DİSK'li yöneticileri içeri aldı.  DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, dayanışma amacıyla gelen milletvekilleri ile birlikte TBMM'ye girdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ve milletvekilleri ile TBMM içinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Esnek çalışmaya dönük düzenlemeler geri çekilmelidir" başlıklı ortak bir açıklama yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların hiçbir şarta bağlı olmaksızın belirli süreli iş sözleşmesi ile (geçici işçi olarak) istihdam edilmesi sonucunda kıdem ve ihbar tazminatı gibi haklardan yararlanamadıkları, bunun büyük haksızlıkların ortaya çıkmasına neden olacağı belirtilmişti.

Yaşa bağlı getirilecek bu düzenlemenin çalışanlar arasında ayrıma yol açacağı aktarılan açıklamada, bunun çalışma düzeni ve sosyal adaletin bozulmasına, Türkiye'de belirsiz süreli iş sözleşmesi esasına dayalı düzenlenen iş hukuku düzeninin alt üst olmasına yol açacağının altı çizilmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU