Akit yazarı: Erdoğan’ı devirme yolunda 2023’ün KKTC’deki denemesi fos çıktı

"Türkiye’de 2018’de oynanmak istenen, 2019’da başarılı olan, 2023’de tekrar oynanmak istenen oyun, KKTC’de 2020’de başarısız olmuştur"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mustafa Akıncı’ya karşı Ersin Tatar’ın kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimini “2023 denemesi” olarak nitelendirdi.

Karahasanoğlu, bugünkü "Erdoğan’ı devirme yolunda 2023’ün KKTC’deki denemesi fos çıktı!" başlıklı köşesinde KKTC’deki seçim hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Erdoğan’ın iyi anlaştığı Ersin Tatar yerine..  Türkiye’deki muhalefetin adayı, Mustafa Akıncı idi. Hani bana sorsanız.  “Oy kullanma hakkın olsa, Ersin Tatar’a gönül rahatlığı ile oy verir miydin” denilse.. Biraz düşünürüm ama.. “Ehven-i şer” babından, Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği Ersin Tatar seçilmesin de gerekirse Rum damadı olan Mustafa Akıncı seçilsin diyen Türkiye’deki muhalefetin propagandaları eşliğinde, dün seçim yapıldı..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akıncı’nın seçilme ihtimalini “Erdoğan’a yönelik devirme girişiminin KKTC’deki denemesi” olarak değerlendiren Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde denenen ve kendilerine göre başarılı olanlar.. “Papaz her zaman pilav yemez” atasözünü unuttukları için. “Bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge..” atasözümüzü unuttukları için.. Dün fiyaskoyu yaşadılar.. Benzemezleri bir araya bir seferliğine getirebilirsiniz. Biriken düşmanlıklar üzerinden, bir araya gelmesi mümkün olmayan insanları bir noktada buluşturabilirsiniz.. İP’liler ile HDP’lileri aynı adayın arkasında topladığınız gibi.. Kendisini ülkücü diye tanıtan İP’liler ile PKK’nın uzantısı HDP’lileri aldatıp bir seferliğine  yan yana getirebilirsiniz ama.. Bu birliktelik ilanihaye olmaz.. Her zaman olmaz.. Her yerde olmaz. Her konuda olmaz.. Hani çekirge bir sıçrar. Belki iki de sıçrar ama. Bunun sonu neresidir, pek de bilinmeyen bir sonuç değil.. Türkiye’de 2018’de oynanmak istenen. 2019’da başarılı olan. 2023’de tekrar oynanmak istenen oyun.. KKTC’de 2020’de başarısız olmuştur..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU