Floyd'un ölümüne neden olan polis memuru Chauvin, 1 milyon dolar kefaletle serbest kaldı

Floyd'un boynuna bastırarak hayatını kaybetmesine neden olan polis memuru Chauvin ile birlikte, davada yargılanan 4 polis de serbest kalmış oldu

Fotoğraf: Twitter

Minnesota Eyalet Mahkemesi, George Floyd'u gözaltına aldığı sırada 8 dakika boyunca diziyle boynuna baskı uygulayarak ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin'in (44) kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı.

Chauvin için, mayıs ayından bu yana tutuklu bulunduğu Oak Park Heights'taki hapishanesinden şartlı salıverilmesi için kefalet bedeli olan 1 milyon doların, ''Allegheny Casualty Company'' isimli kuruluş tarafından garanti edildiğini onaylayan bir tahvil yayınlandı.

Chauvin-Bond.jpg
Allegheny Casualty Company tarafından yayınlanan tahvil. Ekran alıntısı: Twitter


Floyd'un ölümünde kusurlu bulunan 4 polis memurundan 3'ü daha önce, 750 bin dolar tutarındaki kefalet bedelini ödeyerek, tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

Tamamı serbest kaldı

Derek Chauvin'in de kefaletle serbest bırakılmasının ardından, Floyd davasında yargılanan polis memurlarının tamamı serbest kalmış oldu.

İkinci derece cinayetten de suçlanan Chauvin ve diğer 3 polis memurunun, Mart 2021'de hakim karşısında çıkması bekleniyor.

indir (1).jpeg
Floyd'u öldüren polis memuru Chauvin. Fotoğraf: Reuters


Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

46 yaşındaki Floyd, 25 Mayıs'ta Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde gözaltına alındığı sırada, polis memuru Chauvin'in uzun süre diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı. 

Günlerce süren protestolarda birçok iş yeri yakılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU