"Game of Thrones" kitap serisiyle en çok satanlar listesinde zirveye yerleşti

Dijital alışveriş sitesi n11.com, bu yılın en çok satılan kitap, film, müzik ve oyunlarını açıkladı. "Game of Thrones" dizisinden uyarlanan "Taht Oyunları" kitabı serisi, ilk sırada yerini aldı

Elektronik ticaret platformu n11.com'un "kitap, film, müzik, oyun" kategorisinde yıl boyunca en çok satan kitaplar sıralamasına seriler damga vurdu. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, George R. R. Martin tarafından yazılan ve dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarının gözdesi olan dokuz kitaplık seri, sitede en çok satılan kitap oldu.

Taht Oyunları'nı, Labirent, İlluminae Dosyaları, The Witcher ve Wulf Dorn Psikolojik Gerilim Serisi takip etti. 

"Kanadı Kırık Melek'in Kanadına Takılanlar" da listeye girdi

Listenin altıncı sırasında ise henüz 3 aylıkken yakalandığı menenjit hastalığı sebebiyle yüzde 98 engelli olan ve vücudunda sadece tek parmağını kullanabilen Rukiye Türeyen'in kaleme aldığı "Kanadı Kırık Melek'in Kanadına Takılanlar" kitabı yer aldı.

Çok satanlar listesinde yer alan diğer kitaplar ise sırasıyla Hush Hush Serisi, Karantina Üçüncü Perde, Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı Mustafa Kemal, Efsane Serisi ve Millennium Serisi oldu. 

2018'e bilim kurgu filmleri damga vurdu

Bu yıl n11.com'da en çok satan filmler listesinin ilk sıralarını, bilim kurgu türünün kült filmleri paylaştı. Zirvede yer alan Apollo 13 filmini, yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı Blade Runner takip etti. Üçüncü sırada ise Wachowski kardeşlerin yazıp-yönettiği efsanevi Matrix üçlemesi yer aldı.

Listede klasikleşmiş filmlerden The Prestige, Gladyatör ve Forrest Gump'ı, yine bir bilim kurgu filmi olan Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell) takip etti.

Çizgi roman sevenlerin severek takip ettiği Adalet Birliği (Justice League), Deadpool 2, Prometheus ve Star Wars da listede yer alan diğer filmler oldu. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU