CAS, 3 Rus biatlete verilen ömür boyu men cezasını "yeterli kanıt bulunamadığı" gerekçesiyle kaldırdı

CAS, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda doping yaptıkları gerekçesiyle spordan ömür boyu men edilen 2 Rus biatletin cezasını "yeterli kanıt bulunamadığı"için kaldırdı. Bir atlete verilen ceza ise fazla bulunduğu için hafifletildi

Toplam 42 sporcunun yargılandığı davada CAS, son üç sporcunun da cezalarını kaldırdı / Fotoğraf: Reuters

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda doping yaptıkları gerekçesiyle spordan ömür boyu men edilen 3 Rus biatletin cezasında değişikliğe gitti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC), Soçi 2014'te yasaklı madde kullandıkları gerekçesiyle ömür boyu men cezası verdiği Olga Vilukhina, Yana Romanova ve Olga Zaytseva'nın itirazı CAS'ta haklı görüldü.

 

 

CAS'tan yapılan açıklamada, Vilukhina ve Romanova hakkında "yeterli kanıt bulunamadığı" gerekçesiyle sporcuların cezasının kaldırıldığı bildirildi.

Mahkeme ayrıca, Soçi 2014'teki bireysel yarışmalarda aldıkları derecelerin yeniden geçerli sayıldığını kaydetti.

Vilukhina, kadınlar 7,5 kilometre sprint yarışında kazandığı gümüş madalyayı, IOC'nin cezası sonrası kaybetmişti.

Zaytseva'nın cezası fazla bulundu

CAS, Zaytseva'nın doping yaptığının tespit edilmesine rağmen cezasının fazla bulunduğunu aktardı.

Rus sporcu için sonraki olimpiyatlara katılamama cezasının yeterli olduğuna karar veren mahkeme, Zaytseva'nın 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda cezasını çektiğini kaydetti.

CAS, 1 Şubat 2018'de 42 Rus sporcunun 39'unun cezalarını kaldırmış, Olga Vilukhina, Yana Romanova ve Olga Zaytseva hakkındaki kararı ise 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın ardından verileceğini bildirmişti.

 

Indpendent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU