Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ'ın görevine "nepotizm" nedeniyle son verildi

YÖK'ten yapılan açıklamada Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bağ'ın disiplin cezası nedeniyle görevine son verildiği kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevinin disiplin cezası nedeniyle kanunen sonlandığı bildirildi.

YÖK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

YÖK tarafından, 07.08.2020 tarihinde hakkında soruşturma açılan ve görevinden uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile ilgili soruşturma tamamlanmıştır. Bugün gerçekleştirilen "Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı"nda verilen disiplin cezası nedeniyle Kanunen Rektörlük görevi sonlanmıştır

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Pamukkale Üniversitesi'nde Personel Daire Başkanlığı için açılan kadroya başvuran ve kriterleri karşılayan tek kişinin üniversitenin rektörü Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ olduğu iddia edildi.

7 Temmuz'da yayımlanan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi Derya Bağ olmasından dolayı "Adrese teslim ilan" diye kamuoyunda tartışılmıştı.

Bunun üzerine YÖK, Rektör Bağ hakkında soruşturma başlatımıştı.
Hüseyin Bağ daha önce de eşini daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU