İsmail Saymaz: İstismarcı şeyh emlak zenginiymiş

Sözcü gazetesi yazarı Saymaz, Fatih Nurullah ismini kullanan ve cinsel istismardan tutuklanan, eski Uşşaki şeyhlerinden olduğu ifade edilen Eyyüp Fatih Şağban'ın 16 bina ve 7 daire sahibi olduğunu öne sürdü

Fotoğraf: Twitter

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Fatih Nurullah takma isimli Eyyüp Fatih Şağban’ın emlak zengini olduğunu, tarikatın ise "holding" gibi yönetildiğini öne sürdü.

Saymaz, Fatih Nurullah'ın adına İstanbul, Sakarya ve Yalova'da çok sayıda ev ve arsa olduğunu ve tarikatın adeta bir "holdinge" dönüştüğünü savundu.

İsmail Saymaz'ın "İstismarcı şeyh emlak zenginiymiş" başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Şağban, Akyazı jandarması ve başsavcılığındaki ifadesinde, emekli olduğunu, aylık 8-10 bin TL gelirinin bulunduğunu söylüyor. Şağban'ı tanıyanlar, geçmişte Şişli'de alçıpan işi yaptığını hatırlatıyor. Şimdilerde, biri imam nikahlı olmak üzere iki eşi ve beş çocuğu olduğu düşünülürse, emekli maaşıyla ancak evinin masrafını karşılayabilir. Gel gör ki, tapu kayıtları böyle söylemiyor. Kayıtlara göre emlak zengini denilebilecek kadar mülk edinmiş.Şağban adına İstanbul Şişli'de altı bina/arsa, Avcılar'da dört bina/  arsa, Kadıköy'de iki bina/arsa ve iki daire, Sakarya Akyazı'da üç bina/arsa ve beş daire, Yalova'da bir bina/arsa kayıtlı görünüyor.

Saymaz, Şağban'ın tarikat faaliyetlerinin çatısı olarak Gülzari Mualla Kültür İlim ve Araştırma Vakfı'nı kullandığını, bu vakfın İstanbul Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi Pir Hüsamettin Sokak No:8 adresinde iki katlı binasının bulunduğunu, şirketin İstanbul Pendik'te iki bina/arsasının yer aldığını, oğlu Hasan Hüsamettin adına da Çankırı'da bir bina/arsa ve Çanakkale'de iki daire, diğer oğlu Hüsrev adına İstanbul Avcılar'da daire bulunduğunu öne sürdü.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Uşşaki Holding" nitelemesinde bulunan İsmail Saymaz, 20'yi aşkın şehirde 60'ı aşkın dergaha kavuşulduğunu, "holding"in Kuzey Afrika'ya, Almanya'ya ve Fransa'ya yayıldığını ve bağış, zekat, fitre ve yardımlarla büyüdüğünü de ifade etti.

İsmail Saymaz, yazısında şu cümlelere de yer verdi:

Kendi beyanına göre, emekli aylığından başka bir geliri bulunmayan Şağban, holding sayesinde 16 bina ve yedi dairenin sahibi oldu. Şağban her CEO gibi edindiği ve hükmettiği serveti ailesi arasında pay ediyor. Şirket yönetimine Pir Hasan Hüsamettin adını verdiği büyük oğlunu getirdi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU