Tasnim: İran Devrim Muhafızları düşman güçlere karşı tarihinin en büyük askeri operasyonunu gerçekleştirdi

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri'nin ülkenin kuzeybatı sınırında düşman olarak nitelendirdikleri güçlere karşı operasyon yaptığı açıklandı

Fotoğraf: Tasnim

İran'ın yarı resmi haver ajansı Tasnim, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri'nin ülkenin kuzeybatı sınırında düşman olarak nitelendirdikleri güçlere karşı "tarihin en büyük askeri operasyonunu" gerçekleştirdiğini duyurdu.

Devrim Muhafızlarından askeri kaynaklar, sözü geçen düşman kuvvetlerinin niteliği, adı ve yeri hakkında herhangi bir detay vermezken, operasyonun sınırdaki düşman grupların üslerini dağıttığı aktarıldı.

Bölgede görev yapan ajans muhabiri, "Devrim Muhafızları, İran'ın kuzeybatısındaki sınır duvarı yakınlarında başlatılan geniş çaplı operasyonda çok sayıda terörist karargahını yok ederek büyük miktarda silah, mühimmat ve mayın ele geçirdi" bilgisini aktardı.

 

Devrim Muhafızlarının operasyonda insansız hava araçları, topçu ve akıllı füzeler kullandığı ve operasyonda çok sayıda "terör unsurunun etkisiz hale getirildiği ve onlarca düşman unsurunun yaralandığı" kaydedildi.

Ajansın haberinde bahsi geçen terör gruplarına ilişkin detay verilmezken, PKK'nın İran kolu PJAK'ın ülkenin kuzeybatısında faaliyet gösterdiği biliniyor.

İran'ın kuzeybatısındaki Batı Azerbaycan eyaleti, zaman zaman İran güçleri ile terör örgütü PKK/PJAK militanları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU