Kıbrıs'ta otel aldığı iddia edilen Çakıcı haberlere kızgın: Ermeni diasporasının ve Kolombiya mafyasının parasını Türkiye'de kullanıyorlar, FETÖ ve PKK'nın parasını çalıştırıyorlar

Kıbrıs'ta otel aldığı öne sürülen Çakıcı haberleri yalanlayarak gazetelerin Kolombiya mafyasının parasını Türkiye'de çalıştıran işadamlarını neden yazmadığını sordu

İnfaz düzenlemesinden faydalanan Alaattin Çakıcı, 16 yıllık son hapis cezasının ardından geçen aylarda tahliye edildi / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Geçtiğimiz aylarda yasalaşan infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen Alaattin Çakıcı'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir otel satın aldığı ileri sürüldü.

İddianın sahibi Avrupa gazetesi. Söz konusu haberde ''Türkiye'de mafya ve organize suç örgütü lideri olarak bilinen Alaattin Çakıcı Kıbrıs'a da el attı'' ifadelerine yer verildi.

Çakıcı söz konusu iddiayı kişisel Twitter hesabından yalanladı.

Peş peşe 4 paylaşım yapan Çakıcı, haberin yalan olduğunu söyleyerek, ''Cezaevinden çıktığım şu zamana kadar ne bir yer satın aldım ne de bir yer sattım'' dedi.
 

 

''Türkiye artık eski Türkiye değil''

Bodrum'da yaşamaya başlayan Çakıcı, Bodrum ve İstanbul'da da hakkında böyle haberler çıktığını hatırlatarak, ''Bu tip haberlerin hepsi külliyen yalandır.Türkiye artık eski Türkiye değildir'' ifadelerini kullandı.

Devletin kimin ne yapıp yapmadığını bildiğini söyleyen Çakıcı'dan ilginç bir de iddia geldi.

Bazı işadamlarının Ermeni diasporasının ve Kolombiya mafyasının parasını Türkiye'de kullandığını öne süren Çakıcı, paylaşımında ''Borçlu iş adamlarının malını gasp eden vatan hainlerini, fetö ve pkk'nın parasını çalıştıran, sözde iş adamlarının namussuzluklarını bu haberi yapan gazete ve diğer gazeteler neden gündeme getirmiyor'' dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


16 yılın ardından infaz düzenlemesiyle tahliye edildi

Organize suç örgütü kurmakla suçlanan Alaattin Çakıcı, infaz düzenlemesinin TBMM'den geçmesinin ardından 16 Nisan'da tahliye edilmişti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin, 16 yıldır cezaevinde olan Çakıcı'nın tahliye edilmesi için yoğun çaba gösterdiği iddia ediliyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU