Bayern Münihli Alaba'nın "Black Lives Still Matter" tişörtü geceye damga vurdu

Bayern Münihli David Alaba, kupa seramonisinde madalyasını almaya 'Black Lives Still Matter' (Siyahların hayatı hala önemli) yazılı tişörtle çıktı. Alaba ayrıca, Şampiyonlar Ligi kupasının yanında diz çöküp yumruğunu havaya kaldırarak poz verdi

David Alaba'nın Kaepernick hareketi, geceye damga vurdu / Fotoğraf: AFP

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain'i 1-0 mağlup ederek tarihinde 6. kez zafere ulaştı.

Bayern Münih'in Avusturyalı futbolcusu David Alaba, maç sonusevinç gösterilerine damga vurdu.

 

Alaba-AFP2.jpeg
David Alaba, maç sonu ABD'de bir polis tarafından öldürülen George Floyd'u unutmadı / Fotoğraf: AFP

 

Mücadelenin ardından uzun süre rakibi Neymar'ı teselli eden ve zafer coşkusuna geç katılan Alaba, kupa töreninde giydiği tişört ve yumruk hareketiyle en çok konuşulanlar arasına girdi.

28 yaşındaki futbolcu, kupa seramonisinde madalyasını almaya arkasında "Black Lives Still Matter (Siyahların Hayatı Hala Önemli)" yazılı tişörtle çıktı ve ABD'li Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick'le özdeşleşen diz çöküp yumruğunu havaya kaldırma hareketini yaptı.

 

Alaba-AFP.jpg
Fotoğraf: AFP

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alaba'nın tişörtünün ön yüzünde ise Almanca "Gücüm İsa'da yatıyor" mesajı yer aldı.

Kaepernick hareketi, ABD'de siyahi George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesi sonrasında yeniden gündeme gelmiş ve düzenlenen protesto gösterilerinin simgesi haline gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU