Trabzon'da bir mahalle karantina altına alındı: Bu kez sebep şarbon hastalığı

Trabzon’da bir mahalle şarbon hastalığı nedeniyle karantina altına alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ‘endişe edilecek bir durumun olmadığını” açıkladı

Fotoğraf: AA

Trabzon'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde kesilen büyükbaş hayvanın etinden yiyen kişilerin rahatsızlanması üzerine, inceleme başlatıldı.

Kesilen hayvanda şarbon olabileceği ihtimali üzerine mahalle karantinaya alındı.

İlgili tüm birimlerin konuyla ilgili incelemeyi sürdürdüğü bildirildi.

"Aşılama faaliyetine başlanmıştır"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kesilen hayvana ait et numuneleri ve işletmede bulunan diğer hayvanlardan kan örnekleri alındığı belirtildi.

Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan analizlerin sonuçlarında kesilen hayvanın şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı, diğer mevcut hayvanlarda ise hastalık olmadığı tespit edildiği aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konu ile ilgili il ve ilçe müdürlüğümüzce karantina, idari ve fenni tedbirler alınmış olup, ilk etapta dezenfeksiyon işlemleri yapılmış, mevcut henüz tüketilmeyen etler ise imha edilmiştir. Aşılama faaliyetine başlanmıştır. İlgili durumun takibi Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığı ile birlikte koordineli olarak yapılmaktadır. Şu an endişe edilecek herhangi bir durum görülmemektedir.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU