Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması: Yunanistan Oruç Reis'i taciz ederse karşılığını alır

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin Fransa'nın gerginliği artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de gerginliği artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ı "aklı selim" davranmaya davet eden bakan, "Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır" açıklamasında bulundu.

Bern'de İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, "Lübnan'daki gelişmeler konusunda da Lübnan'a destek olunması, ticaretin devam etmesi gerekiyor, İsviçre için de önemli" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Gerek ikili meseleler bakımından, gerek ikili ilişkilerimiz bakımından, gerekse bölgesel anlamda son derece verimli toplantılar gerçekleştirdi.

Fransa'nın gerginliği artıracak adımlardan kaçınması lazım. Böyle kabadayılıkla bir yere varamazlar. Gerek Libya'da gerek Suriye'de Kuzeydoğu'da Irak'ta devlet kurdurma çalışmaları. AB'nin örgüt olarak diyaloğu ve diplomasiyi desteklemesi gerekiyor. Bu tür adımların Türkiye üzerinde etkisi olmayacağını da söylemek istiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU