Yeni Şafak yazarı: Erdoğan’ın İYİ Parti’nin teklifine evet demesi kolay değil

Mehmet Şeker, İYİ Partili Ağıralioğlu’nun “Bu sistem değiştiği andan itibaren yine en avantajlı olan Tayyip Bey olacaktır” ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Mehmet Şeker, İYİ Parti’nin “parlamenter sisteme dönülmesi”ne yönelik teklifine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olumlu yanıt vermeyeceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e “Evine dön” çağrısı yapmış, Erdoğan da buna olumlu yaklaştığını açıklamıştı. Akşener de “ Erdoğan'ın çağrısı parlamenter sisteme geçiş çağrısı ise destek veririz” demişti.

Şeker, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun kendisine yaptığı şu açıklamaya yer verdi:

Yüzde 50 artı 1 değişsin. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişsin, Bundan doğacak değişikliklerden ilk istifade edecek olan Sayın Cumhurbaşkanı olacaktır. Yani, yüzde 40’a mı düşer, kaça düşerse düşsün. Bu sistem değiştiği andan itibaren yine en avantajlı olan Tayyip Bey olacaktır. Olsun. Yeter ki bu sistemin memleketin yükünü çekemez hale geldiği görülsün ve bundan vazgeçilsin. Bu teklif Tayyip Bey için bir tekliftir.

Yeni Şafak yazarı “İyi Parti kanadından böyle bir teklif yapılıyor ama buna da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evet demesi kolay görünmüyor” yorumunu yaptı.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU