Putin'den koronavirüsle mücadele için hükümete yeni talimat

Putin, koronavirüs aşısının tescil edilmesinin ardından ülke nüfusunun yüzde 60’ını kapsayacak şekilde grip aşı kampanyasının yapılmasını talep etti

Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete sonbahar-kış sezonunda yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadeleyle ilgili bir dizi talimatta bulundu.

Önümüzdeki yıla yönelik federal bütçe çalışmaları sırasında, 2020-2021 sonbahar-kış sezonunda tıbbi kuruluşların ilaç, test sistemleri dahil tıbbi ekipman, kişisel koruma araç, dezenfektan ve antiseptik ihtiyacının karşılanmasına yönelik kaynak tahsis edilmesine öncelik verilmesini talep eden Putin, ilgili raporun 1 Ekim 2020 tarihine kadar hazır olması ve bu tarihten itibaren her ay yapılmasını istedi.

Putin ayrıca, hükümete önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda akut solunum yolu enfeksiyonlarını önleme tedbirlerine 1 Ekim’e kadar hazırlanması talimatını verdi.

"Ülke nüfusunun yüzde 60’ı aşılanmalı"

Hükümetin, böyle tedbirlerin finansmanını sağlaması gerektiğini belirten Putin, risk grubunda bulunanların yüzde 75’i dahil olmak üzere ülke nüfusunun yüzde 60’ını kapsayacak şekilde grip aşı kampanyasının yapılmasını talep etti.

Putin ayrıca, Kovid-19 aşısı tescil edildikten sonra ilgili aşı kampanyasının başlatılmasını istedi.

Putin, tüm bölge idarelerine, federal hükümetle işbirliği içinde, hastanelerde Kovid-19 hastalarının tedavisi için belli sayıda yatakların korunması ve ek yatak kapasitesini hizmete sokma imkanının sağlanması emrini verdi.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU