Goias-Sao Paulo maçı, santraya dakikalar kala koronavirüs nedeniyle iptal edildi

Brezilya'da Goias ile Sao Paulo arasında oynanacak maç öncesi oyuncuların koronavirüs test sonuçları, ısınmak için sahaya çıkmalarından sonra geldi. Sahadaki 8 futbolcunun sonuçları pozitif çıkınca maç iptal edildi

Goias Kulübü'nde 8'i futbolcu olmak üzere 10 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı / Fotoğraf: @goiasoficial

Brezilya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2020 sezonu dün oynayan karşılaşmalarla başlarken, Goias-Sao Paulo müsabakası koronavirüs engeline takıldı.

Goias'ta 10 kişide yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rastlanırken, takımın Sao Paulo ile oynayacağı lig maçı başlama vuruşuna dakikalar kala iptal edildiği bildirildi.

Goias Kulübü, 8'i futbolcu 10 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve Sao Paulo ile oynayacakları lig maçının iptal edildiğini açıkladı.

 

 

Kulüpten yapılan açıklamada oyunculara perşembe günü yapılan testlerin geçersiz sayılmasının ardından cuma günü yeni testlerin yapıldığı ve sonuçların maçtan hemen önce geldiği aktarıldı.

Brezilya basınında yer alan haberlerde, Sao Paulolu oyuncuların sahaya çıkarak ısınmalara başladığı ve iptal kararının maçtan dakikalar önce alındığı belirtildi. 

ABD'nin ardından Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ikinci ülke konumundaki Brezilya'da son verilere göre 3 milyon 35 bin 422 kişide virüs tespit edilirken, 101 bin 49 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU