Beyrut'taki patlamada ölü sayısı 100'e yükseldi

Patlamada 4 binden fazla kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

 Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamada ölü sayısı 100'e yükseldi.

Lübnan Kızılhaç Örgütü, ölü sayısının daha da artmasının beklendiğini açıkladı. Kızılhaç, patlama bölgesinde enkazın altından henüz çıkarılamayan çok sayıda kişi olduğunu ifade etti.

Yaralı sayısı da yaklaşık 4 bin olarak verilirken, Yüksek Savunma Konseyi Beyrut’u “felaket bölgesi” ilan ederek başkentte 2 hafta olağanüstü hal kararı aldı.

Sağlık Bakanı Hamad Hasan daha önce, Beyrut'taki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 73 olarak açıklamış, yaralı sayısının da 3 bini geçtiğini aktarmıştı.

Patlama nedeniyle bugün bankalar kapalı olacak

Lübnan Bankalar Cemiyeti, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı'nda yaşanan ve kentin farklı bölgelerinde büyük zarara neden olan patlama nedeniyle tüm banka şubelerinin bugün kapalı olacağını duyurdu.

Açıklamada ayrıca, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Zehirli gaz uyarısı

Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği, patlama nedeniyle ülkede yaşayan vatandaşlarına zehirli gaz uyarısında bulundu. 

Elçilikten yapılan yazılı açıklamada, "patlamada  zehirli gazların açığa çıktığına dair haberlerin olduğu belirtildi ve vatandaşlara evlerinde kalmaları ve mümkünse maske kullanmaları uyarısı yapıldı.

Ne olmuştu?

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıkmıştı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, patlamaya, 6 yıldır liman bölgesinde "yeterli güvenlik önlemi alınmadan" tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU