Halife Hafter: Libya'nın ikinci kez sömürülmesine izin vermeyeceğiz

Hafter, "işgalcilere bir ders vermeyi" vaat ederken, "paralı askerlerin" vatansız olduğunu iddia etti

Fotoğraf: Facebook

Libya'da Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter, "Libyalıların Türklerden şerden başka bir şey görmediğini" iddia etti. 

Hafter, "İstismarcılar" ve "paralı askerler" olarak nitelendirdiği Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerine ders vereceklerini söyledi.

LUO'ya bağlı Tarık bin Ziyad Tugay askerlerine konuşma yapan Hafter, "Libyalılar, 300 yıl boyunca topraklarında kalan Türklerden şer, öldürme ve yağmalamadan başka bir şey görmedi" ifadelerini kullandı.

LUO lideri, sözlerine şöyle devam etti:

"Düşmanı bekliyoruz, geri dönmeyi bilmiyoruz. Onları sınırlarımızdan atmayı birincil hedef olarak belirledik. Sömürgeciliğe razı olmayacağız, çünkü daha önce yaşadık. İkinci kes sömürülmeye izin vermeyeceğiz"

Hafter, "işgalcilere bir ders vermeyi" vaat ederken, "paralı askerlerin" vatansız olduğunu iddia etti.

LUO Genel Komutanlığı, daha önce Hafter'in sialhlı kuvvetlerin tüm birliklerine hazır olmaları için yaptığı ziyaretler kapsamında Tarık bin Ziyad taburunu ziyaret ettiğini açıklamıştı.

Akar'ın Libya açıklaması

Dün El Cezire'ye verdiği röporajda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Her zaman her yerde biz Libya'nın toprak bütünlüğünden yanayız" demişti.

Akar, "Biz orada tamamen Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru Milli Mutabakat Hükümeti'nin Başkanı olan Sayın Fayiz Serrac'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığı davet mektubuna istinaden orada bulunuyoruz. Bizim orada bugüne kadar yaptığımız çalışmalar çok açık ve seçik her şeyi ortaya koyuyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU