MSB'den Anıtkabir fotoğrafı hakkında açıklama: Yorumlar zorlama

"Söz konusu fotoğraf, TSK’nın değişik birimlerinde yürütülen eğitim, tatbikat, operasyon, tören gibi faaliyetleri yansıtan ve yayın planı bir ay önceden belirlenen rutin fotoğraflardan biridir"

Fotoğraf: Instagram / Genelkurmay Başkanlığı

Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Ali Erbaş'ın Ayaosfya'da okuduğu hutbedeki “lanet” kelimesi tartışılırken Anıtkabir'den bir fotoğraf paylaştı.

Bazı haber siteleri, Genelkurmay'ın paylaşımının Erbaş'a gönderme olduğunu iddia etti.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gündelik tartışmalara çekilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

26 Temmuz 2020 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Instagram hesabında yayımlanan 1891 görsel içerisindeki bir fotoğraf, gündemdeki bazı konularla ilişkilendirilerek, maksadı aşan ve TSK'yı bir tartışma ortamına çekmeyi hedefleyen yorumlar olarak değerlendirilmelidir. Söz konusu fotoğraf, TSK'nın değişik birimlerinde yürütülen eğitim, tatbikat, operasyon, tören gibi faaliyetleri yansıtan ve yayın planı BİR AY ÖNCEDEN belirlenen rutin fotoğraflardan biridir. Bu ve benzeri fotoğrafları gündeme ilişkin konularda mesaj aracı gibi algılamak veya bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir. Her türlü arazi ve hava şartlarında, gece-gündüz demeden terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüren, farklı coğrafyalarda 5 büyük operasyonu başarıyla yürüten kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve onun uyum içinde görev yapan komuta heyetini bu tür tartışmaların içine çekmeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu siyasi, sosyal, askeri ve ekonomik iklimde birlik beraberlik içerisinde dikkatli ve uyanık olmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU