Davutoğlu: Siz bu yasayı sosyal medyada yaşanan çirkinliklerden dolayı değil, korkularınız dolayısıyla çıkarıyorsunuz

Gelecek Partisi lideri, sosyal medya yasasının denetimi baskıya dönüştüren sonuçlar oluşturacağını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yasalaşan ‘sosyal medya kanunu’ ile ilgili eleştiride bulundu.

Davutoğlu, “Siz bu yasayı sosyal medyada yaşanan çirkinliklerden dolayı değil, korkularınız dolayısıyla çıkarıyorsunuz” dedi.

Özgür düşünceden, özgür basından ve özgür sosyal medyadan korkulduğunu ifade eden Davutoğlu, “Ne kadar korkarsanız korkun, toplumsal vicdandan kurtulma şansınız yok” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada bir video mesaj paylaşan Gelecek Partisi lideri, çıkarılan kanunun katılımcılıktan ve iyi niyetten uzak olduğunu, uygulaması konusunda ise herkesi ciddi tedirginliğe sevk eden unsurlar barındırdığını savundu.

“İktidar bu konuda son derece kötü bir sicile sahiptir” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

FETÖ için çıkartılan yasaları Türkiye’nin en kaliteli üniversitesini kapatmak için kullananlar, kendi ailelerine, yakınlarına olan sosyal medya saldırılarına hemen hukuki süreci başlatıp başkalarına olan saldırılara gözlerini kapatanlar, yeşil top uygulamasıyla son yılların en vahim sosyal medya uygulamasına imza atanlar ve şeffaflıktan uzak bir toplumsal düzeni savunanların elinde bu yasa, özgürlüklerden uzak ve denetimi baskıya dönüştüren sonuçlar oluşturacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU