Bahçeli, YKS birincisi hemşehrisinin eğitim masraflarını karşılayacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, YKS sınavında birinci olan hemşehrisi Ümit Can Evleksiz’i arayarak tebrik etti, eğitim masraflarını karşılama sözü verdi

YKS eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Osmaniyeli Ümit Can Evleksiz / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan hemşehrisi Ümit Can Evleksiz’i telefonla arayarak tebrik etti.

Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Ümit Can Evleksiz, Bahçeli’yle aralarında geçen telefon konuşmasını şöyle anlattı:

Devlet Bahçeli aradığında beni tebrik etti. Teşekkür ettim. Eğitim masraflarımı karşılama sözü verdi. Kendisine tekrar teşekkür ederim. Böyle bir konuşma geçti aramızda. Bahçeli şehrini önemsiyor ki şehrinde ki başarıları tebrik ediyor. 

Evleksiz, başarısından dolayı ayrıca, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yardımcılarının da kendisini arayarak, başarısından dolayı tebrik ettiğini aktardı.

 

thumbs_b_c_2775470195fc6c31457aafc371a5110c.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli / Fotoğraf: AA

 

“Birincilik beklemiyordum”

Alanı dışında elde ettiği Türkiye birinciliğini beklemediğini belirten Evleksiz, sınavdaki başarısını disiplinli ve planlı çalışmaya borçlu olduğunu ifade etti.  Evleksiz, “Ben 12. sınıfta sayısal konular bitince eşit ağırlık çalışmıştım. Sınavda yerleştirmeye göre Temel Yeterlilik Testi'nde 9'uncu oldum. Sayısalcıyım fakat bu alanda 17. oldum. Sözelde 4’üncü, eşit ağırlıkta da 1. oldum” diye konuştu.

Bilgisayar alanında kendisini geliştirmek istediğini anlatan Evleksiz, bu yüzden de bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih edeceğini kaydetti.

Ümit Can Evleksiz'in babası Turgut Evleksiz de oğlunun başarısından heyecan duyduğunu ve mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun başarısı için dua ettiğini anlatan anne Sabiha Evleksiz ise, "Ben oğlumun her an yanındaydım. Beraber çalıştığımız günler de oldu. Uykusu açılsın diye geç saatlere kadar ona eşlik ettiğim zamanlar oldu. Sürekli hizmetini ben yaptım" diye konuştu. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU