Muhalefetin tekliflerini reddetmişti... MHP, KYK borçlarını gündemine aldı

MHP’li Kalaycı: İş bulmakta güçlük çeken gençlerimizin talebine yönelik bir düzenleme yapılmalıdır

Fotoğraf: Pixabay

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), muhalefetin Meclis’e getirdiğinde reddettiği Kredi Yurtlar Kurumu'na olan borçları gündeme aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada KYK borçlarıyla ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini istedi.

KYK borçlarının yapılandırılması ve faizlerin silinmesi konusunda gençlerden yoğun talep geldiğini ifade eden Kalaycı, “İş bulmakta güçlük çeken gençlerimizin bu talebine yönelik bir düzenleme de yapılmalıdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gençlerin neredeyse 4’te 1’i işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun nisan ayı verilerine göre 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 24.4.

Ne eğitimde ne de istihdamda olanların oranı ise 29.1 seviyesine ulaştı.

İYİ Parti teklif verince reddetmişlerdi

MHP ve AK Parti, haziran ayında İYİ Parti’nin KYK borçlarıyla ilgili verdiği teklifi reddetmişti.

Reddedilen önergede “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere sağlanmış olan kredi kullanmış vatandaşlarımızın gelir yetersizliği dolayısıyla anapara ve uygulanan faizleri geri ödemekte zorlandıkları görülmektedir” ifadeleri kullanılırken, yeniden yapılandırmanın şart olduğuna vurgu yapılıyordu.

AK Parti ve MHP, geçen yıl temmuz ayında verilen “KYK’ya borcu olan gençlerin ödemelerinin kolaylaştırılması için araştırma önergesi”ni de reddetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU