Düğünü sonlandırmak isteyen polislere saldırı, 4 memur yaralı

Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi

Fotoğraf: AA

Afyonkarahisar'da bir düğünde alkollü kişilerin saldırısına uğrayan 4 polis memuru yaralandı.

Polis ekibi, Kanlıca Mahallesi 270'nci Sokak'ta yapılan bir düğünü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sona erdirmek istedi.

Düğün sahibi ve müzisyenlere gerekli bilgilendirmeyi yapan polisler, bir grubun önce sözlü, ardından da hem fiziki hem de sandalyeli saldırısına uğradı.

Saldırıda 4 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Düğünün yapıldığı sokakta geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, polis memurlarına saldıran 5 kişi ile düğün sahibini gözaltına aldı.

Ambulanslarla Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Düğünlerdeki önlemler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs önlemleri kapsamında vaka artışlarına neden olan düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına gözlemci bulundurulması yönünde hazırlıklar olduğunu açıklamıştı.

Koca, “Düğünlerde, bir çiftin sevincine yarın gölge düşürme korkusu bile tek başına tedbirlere uymak için yeterli olmalıdır. Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük” demişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU