Sakarya'daki havai fişek fabrikasının iki sahibi gözaltına alındı

Havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili fabrikanın sahipleri iki kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili fabrikanın sahipleri iki kişi gözaltına alındı.

Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla fabrikanın sahibi 2 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler A.R.C. ve Y.C, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Hastanelerde, biri il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında sorumlu müdür A.A, iş güvenliği uzmanı A.B ve ustabaşı E.Ö. ile H.A.V, savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmıştı. 

Söz konusu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15'te patlama meydana gelmişti.

Patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikası 7 vatandaşımıza mezar olmuş, çok sayıda işçi de yaralanmıştı.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli ise tutuklanmıştı.

7 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin de yaralandığı patlama ilgili soruşturma kapsamında bugün fabrika sahibi 2 kişi daha gözaltına alındı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU