İsmailağa Cemaati: İstanbul Sözleşmesi evlâdu ahfâdımızın değerlerimizi muhafaza ederek yaşayabilmesine potansiyel bir engeldir, kaldırılmalı

Bildiri yayınlayan cemaat, İstanbul Sözleşmesi'nin aile kurumunu yıkmayı hedeflediğini savundu

Fotoğraf: Twitter

İsmailağa Cemaati bir bildiri yayınlayarak İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesini istedi.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı tarafından yayınlanan bildiride "Dünya hayatındaki istikametimizi muhafaza edebilmek, ahlâkî değerlerimizi koruyabilmek, ecdadımızdan tevarüs eden medeniyetimize sahip çıkabilmek ve dinimizin iki cihandaki kurtuluşumuzu temin eden emirlerini yerine getirebilmek için sağlam bir aile yapısına sahip olmamız gerektiği açıktır" denilerek İstanbul Sözleşmesi’nin aile kurumunu yıkmayı hedeflediği iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nin İslam'ın himaye etmeyi hedeflediği değerlerine savaş açma hüviyetini taşıdığı, eşcinselliğin önünü açtığı ve kadına yaratılış amacının aksine masonlar yüklediği öne sürüldü. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Bu sözleşme geçerliliğini koruduğu sürece gelecek nesillerimiz adına güzel cümleler kurabilmemiz mümkün değildir. Bu anlamda ilgili sözleşme evlâdu ahfâdımızın din, iman, takva, iffet, hayâ ve medeniyet gibi olmazsa olmaz değerlerimizi muhafaza ederek yaşayabilmesine potansiyel bir engeldir. Emr-i bi’l-Ma‘rûf ve nehy-i ani’l-Münkeri esas edinmiş bir camia olarak böyle bir yanlıştan dönülmesini ve sözleşmenin feshedilmesini talep ediyoruz. Yetkili makamların bu minvalde gereken adımları atacağına inanıyoruz."


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU