Gözaltına alınırken kötü muamele gördüğünü söyleyen Artı TV Ankara Temsilcisi Hürtaş hakkında emniyetten açıklama

Emniyet, kötü muamele için yalanlama açıklaması yaptı

Fotoğraf: Artı Gerçek

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ankara'da gözaltına alınırken kötü muamele gördüğünü söyleyen Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş hakkında açıklama yaptı.

Barolarla ilgili TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlanan kanun teklifini baro başkanları ile Meclis önünde takip eden bir gazetecinin sosyal mesafe kuralına uyması konusunda görevli polisler tarafından uyarıldığı ifade edilen açıklamada, "Polisimizin tüm uyarılarına rağmen sosyal mesafe kuralını ihlal etmesi sonucu ceza yazılmak üzere kendisinden kimliği talep edilmiştir. Kimliğini vermemek için direnen gazeteci görevli polislerimiz tarafından gözaltına alınarak işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülmüştür" denildi. 

Gazeteci hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan adli işlem ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre "Sosyal mesafe izolasyon kurallarına uymamaktan" dolayı idari işlem uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Polisimiz tarafından gözaltında bulunduğu süre zarfında iddia edildiği gibi kendisine herhangi bir kötü muamelede bulunulmamıştır. Şahsın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı isnatlar tamamen asılsız ve iftiradır. Gece gündüz, canla başla, büyük bir özveriyle milletimize hizmet eden Polis Teşkilatımıza yönelik bu ve buna benzer asılsız ve karalayıcı söylemlerde bulunarak polisimizle ilgili toplum üzerinde olumsuz algı oluşturmaya çalışan şahıs veya şahıslara itibar edilmemelidir.

Hürtaş, kötü muamele gördüğünü söyledi

Haber takibi sırasında gözaltına alınan Hürtaş, gözaltına alınırken kötü muamele gördüğünü söyledi. 

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Hürtaş, bölgedeki polis gözaltı aracında bir süre bekletildi, ardından da gelen yeni ekiple Çankaya'daki Kavaklıdere Karakolu'na götürüldü. 

Gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yanan Hürtaş, "Gözaltındayım. Karakola götürülürken kötü muameleye uğradım" dedi.

 

Independent Türkçe, AA, Artı Gerçek

DAHA FAZLA HABER OKU