Kulis: AK Parti, MHP’nin sosyal medya önerisine sıcak bakmıyor

AK Parti’nin sosyal medya teklifinde zararlı içerik kaldırılmadığı halde şirketlere 50 milyon Euro’ya kadar ceza öngörülüyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Esra Albayrak’a yönelik cinsiyetçi hakaretlerin ardından “bazı sosyal medyaları kapatmak, kontrol altına almak istediğini” söyledi. Erdoğan, sözlerinin devamında bir süredir iktidarın gündeminde olan sosyal medya düzenlemesinin bir an önce Meclis’e gelmesini istedi.

Bu düzenlemede Twitter, Instagram ve Facebook’a temsilci bulundurma zorunluluğu getiriliyor. 

Twitter sıcak bakmıyor

Hürriyet’in aktardığına göre, Instagram ve Facebook gibi şirketlerin Türkiye’de ofis açmaya sıcak baktığı, Twitter’ın ise bu öneriye olumlu bir yaklaşımda bulunmadığı belirtiliyor.

 Zararlı içeriği 24 saatte kaldırmayana 50 milyon Euro’ya kadar ceza verilen Almanya örneği de masada.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahte hesaplara ağır ceza

AK Parti kurmayları, sahte hesaplar açılmasını engelleyen bir düzenlemenin olacağını ve ağır cezai yaptırımlarının geleceğini ifade etti. 

MHP’nin önerisine sıcak bakılmadı

Daha önce MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün “Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile girilsin” teklifine AK Parti’nin sıcak bakmadığı öğrenildi.

MHP'nin söz konusu önerisi "Türkiye vatandaşlarının bilgilerinin yabancı şirketlere verileceği" gerekçesiyle eleştiriliyor.

MHP Twitter’ı terk etti

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya düzenlemesi kanunlaşana kadar sosyal medyayı terk ettiğini duyurdu.

Bahçeli’nin kararının ardından MHP teşkilatları da buna uyarak sosyal medyayı bıraktı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU