Erdoğan: Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecraları için yasal düzenleme talimatı verdi. Erdoğan, "Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Netflix, YouTube ve Twitter'ın kapatılması veya kısıtlanması konusunun TBMM Genel Kurulu'na götürüleceğini açıkladı.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve yeni doğan çocuğuna yönelik Twitter'da yapılan hakaretlere yanıt verdi.

"Bu meselenin bitmesi için çağrıda bulunuyorum"

Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili mercilere seslenen Erdoğan, "Konuyla ilgili düzenlemenin suratle hazırlanması ve yürürlüğe sokulması çağrısında bulunuyorum. Yasama dönemi bitmeden bu meselenin bitmesi için çağrıda bulunuyorum" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Son yıllarda bu tür saldırıların artmasında mecraların kontrolsüzlüğünün rolü vardır"

Kızı Esra Albayrak'a yönelik paylaşımlara tepki gösteren Erdoğan, "Aile olarak can acıtıcı bir meseleyle karşı karşıyayız.Önceki gece 8.torunum Hamza Salih dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevincini paylaştı" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mesajın altına on binlerce kişi tebriklerini ifade eden yorumlar yazdı. Ancak sayıca az da olsa bırakınız ahlakı, namusu, haysiyeti, insanlıktan dahi nasibini almamış kalbi kararmış bazı alçaklar, içlerindeki kötüyü sergileyen hakaretlerle bu güzel iklimi kirletmeye çalıştı. Yargı ve emniyet teşkilatlarımız hemen harekete geçip bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye ve işlem yapmaya başladı. Dünyaya henüz gözlerini açmış bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil eden değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde bu esfeli safilinlerin her birinden hesabını soracağız. Benzer saldırıları daha önce de yaşamıştık. Son yıllarda bu tür saldırıların artmasında mecraların kontrolsüzlüğünün rolü vardır"

"Niçin Twitter, Netflix ve YouTube'a karşı olduğumuzu anlıyor musunuz?"

"Niçin Twitter, niçin Netflix, niçin Youtube gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Bunlar, ahlak sahibi değil. Bu millete laik olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. Burada üzerinde durmamız gereken asıl konu medya ve özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştükleridir"

"Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır"

"Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır" diyen Cumhurbaşkanı, "Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor" dedi.

Erdoğan, bu tür mecraların "tamamen kaldırılması ve kontrol edilmesi için" parlamentoya gideceklerini söyledi.

erdoğan aa 2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Erdoğan,"İnternet ve sosyal medya mecralarının hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız" diye evam etti.

"Başarılarımızı elbette kendi çabalarımızla elde ettik ama kaybettiklerimizin sorumlusu da biziz. Sebebi rakiplerimizin mahareti değil, kendi beceriksizliklerimiz ve hatalarımızdır. Zaferin hikmetini kendi hezimetin sorumluluğunu başkasında gören yanlış yapar" şeklinde konuştu.Koronavirüs (Kovid-19) hakkında konuşan Erdoğan, "Haziran ayı ile ilgili ilk veriler, bu doğrultuda  ümit verici gelişmelere işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

"Herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız"

"Temmuz ile birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz." diyen Erdoğan, "Yıl sonuna ulaştığımızda kayıp olarak görülen 2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Toplantımızın hemen ardından Astana Süreci ile ilgili olarak, Türkiye-İran-Rusya ile bir araya geliyoruz. Bu görüşmemizi de aynı şekilde özellikle İdlib'de, Suriye'de ve bölgedeki gelişmeleri ele alacağımız görüşmeyi yapacağız. O nedenle sizlerle bir arada olamadık. 3'lü toplantıyı yapmak zorundayız.

Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin Türkiye'ye yönelik izlediği kısıtlama politikaları siyasidir. Bunların da üstesinden geleceğiz.Normalleşme takvimi ile birlikte tüm ticari faaliyetler kademeli olarak başladı. 

"Çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğiz"

İçeride ve dışarıda kötümserlik havası estirseler de hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.Haziran ayı ile ilgili ilk veriler, bu doğrultuda  ümit verici gelişmelere işaret ediyor.Temmuz ile birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz.Yıl sonuna ulaştığımızda kayıp olarak görülen 2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız.

"Bazılarının hâlâ sömürgeci reflekslerinden kurtulmaması kendi ayıplarıdır"

Ülkemizin güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonları salgın döneminde de kesintisiz sürdürdük.Libya'nın meşru hükümetinin, ülkenin birliği, bütünlüğü için yönettiği mücadeleyi destekliyoruz.Kimi devletlerin darbecilere kol kanat germesini ibretle takip ediyoruz.Türkiye Libya halkını darbecilerin insafına bırakmayacak, uluslararası meşruiyet çerçevesinde hareket etmeyi sürdürecektir.Bazılarının hâlâ sömürgeci reflekslerinden kurtulmaması kendi ayıplarıdır. 

erdoğan 5.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Parti kaderimiz Türkiye'nin kaderiyle bütünleşmiştir"

Ülkesine ve milletine düşman bir avuç mankurtu bir tarafa bırakırsak ulaşamayacağımız, gönlünü kazanamayacağımız kimse yoktur.Seçimlerde aldığımız oyun potansiyelimizin sadece bir bölümünü oluşturduğunu asla unutmuyoruz.Partimizin kaderi Türkiye'nin kaderiyle bütünleşmiştir.Her an ve her yerde insanlarının gönül kapılarını açma gayreti içinde olmalıyız. Aksi takdirde milletimize mahçup olmanın yanında, koskoca bir medeniyet davasına zarar vermiş duruma düşeriz.Genel Başkanından üyesine kadar AK Parti'nin tüm mensupları bu şuurla hareket etmek zorundadır.

"Başarısızlığımızın sebebi kendi beceriksizliklerimiz"

"Başarılarımızı elbette kendi çabalarımızla elde ettik ama kaybettiklerimizin sorumlusu da biziz" diyen Erdoğan, şunları ifade etti:

"Sebebi rakiplerimizin mahareti değil, kendi beceriksizliklerimiz ve hatalarımızdır. Zaferin hikmetini kendi hezimetin sorumluluğunu başkasında gören yanlış yapar"

Koronavirüs (Kovid-19) hakkında konuşan Erdoğan, "Haziran ayı ile ilgili ilk veriler, bu doğrultuda  ümit verici gelişmelere işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

"2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız"

"Temmuz ile birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz." diyen Erdoğan, "Yıl sonuna ulaştığımızda kayıp olarak görülen 2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız" şeklinde konuştu.

"Bazılarının hâlâ sömürgeci reflekslerinden kurtulmaması kendi ayıplarıdır"

İçeride ve dışarıda kötümserlik havası estirseler de hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkemizin güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonları salgın döneminde de kesintisiz sürdürdük.Libya'nın meşru hükümetinin, ülkenin birliği, bütünlüğü için yönettiği mücadeleyi destekliyoruz.Kimi devletlerin darbecilere kol kanat germesini ibretle takip ediyoruz.Türkiye Libya halkını darbecilerin insafına bırakmayacak, uluslararası meşruiyet çerçevesinde hareket etmeyi sürdürecektir. Bazılarının hâlâ sömürgeci reflekslerinden kurtulmaması kendi ayıplarıdır."

"Parti kaderimiz Türkiye'nin kaderiyle bütünleşmiştir"

Erdoğan, "Ülkesine ve milletine düşman bir avuç mankurtu bir tarafa bırakırsak ulaşamayacağımız, gönlünü kazanamayacağımız kimse yoktur.Seçimlerde aldığımız oyun potansiyelimizin sadece bir bölümünü oluşturduğunu asla unutmuyoruz.Partimizin kaderi Türkiye'nin kaderiyle bütünleşmiştir.Her an ve her yerde insanlarının gönül kapılarını açma gayreti içinde olmalıyız. Aksi takdirde milletimize mahçup olmanın yanında, koskoca bir medeniyet davasına zarar vermiş duruma düşeriz.Genel Başkanından üyesine kadar AK Parti'nin tüm mensupları bu şuurla hareket etmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU