Dünya Sağlık Örgütü, İstanbul’a ofis açıyor

Örgütün ofisi, yürüteceği çalışmalarda Türkiye hükümetinin önerilerini dikkate alacak

Fotoğaf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını boyunca dikkatlerin üzerinde olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye’de ofis açıyor.

DSÖ’nün ofis açabilmesi için onaylanan ev sahibi anlaşması dün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Hürriyet’in aktardığına göre DSÖ yetki alanı ve ülkedeki  faaliyetleri için Türkiye hükümetinin önerilerini tam ve eksiksiz şekilde dikkate alacak.

DSÖ’nün Avrupa Bölge Ofisi’ne bağlı olacak İstanbul Ofisi, Sağlık Acil Durumları ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü’nün operasyonel bir birimi olarak faaliyet gösterecek. İçinde similasyon destekli eğitim merkezinin de yer alacağı DSÖ İstanbul Ofisi’nin, yapılacak sağlık ve insani yardımların kapasitesini arttırması amaçlanıyor

İstanbul ofisiyle afetlere yanıt aşamasında devreye girecek ek uzman ve müdahale kapasitesi de oluşturulacak. Kriz yönetimine yönelik sağlık sistem kapasitelerinin değerlendirilmesi, risk yönetimi politikaları ve programlarının geliştirilmesinde üye ülkelere destek verecek olan DSÖ İstanbul Ofisi, mülteci bölgelerinde karşılaşılan insani ve sağlıkla bağlantılı zorluklar için de teknik destek sağlayacak.


 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU